• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

”Nu är spelarna riktigt laddade”

9 december 2016 18:00
Dam

Onsdagens seger mot SDE HF innebar att Brynäs IF:s damlag förlängde sin svit till tre raka segrar. Nu laddar tränare Madeleine Östling inför helgens två hemmamatcher.


I onsdags vann ni med 2-0 mot SDE HF hemma i Gavlerinken. Vad säger du om lagets insats?

– Det var en svår match att spela. Vi försöker verkligen men det vill sig inte riktigt, studsarna går inte vår väg och vi har helt enkelt inte marginalerna på vår sida. Bortsett från det tycker jag att vi äger väldigt mycket puck och skjuter mycket, även om vi till en början inte får hål på deras målvakt Klara. Vi är såklart nöjda med att få med oss alla tre poäng även om vi inte spelar på topp.

Precis som du nämner så skjuter ni väldigt mycket och vinner skottstatistiken med förkrossande 50-18. Vad säger du om att det endast blir två mål?

– Nej men ibland har man inte studsarna med sig, det kanske blir stolpe ut istället för stolpe in. Samtidigt vill jag inte ta något ifrån deras målvakt och den insats hon gör i målet. Klara är en otroligt duktigt målvakt, det vet vi. I onsdags står hon på huvudet mer än en gång under matchen och gör några riktiga kanonräddningar. Trots det tycker jag ändå att det känns som att vi har en sådan kväll när det inte riktigt går som vi tänkt oss. Vi har inte den rätta skärpan i skottögonblicken, det blir mer som att vi skjuter bara för att göra det. Men ibland har man sådana dagar, och bevisligen var så fallet mot SDE i onsdags.

Ser man tillbaka på era senaste matcher så har det varit ganska målsnåla historier. Vad tror du att det beror på?

– För det första tror jag att det beror på att det, i alla matcher egentligen, är bra lag vi möter. Tittar man exempelvis på de två senaste matcherna, både den mot SDE och den mot Sundsvall, så har motståndarnas lag blivit betydligt bättre och fått mer erfarenhet under seriens gång. Det känns som att de har lärt sig hur man ska spela för att förstöra för lag som oss. Nu är det är helt enkelt betydligt jämnare och tuffare matcher även mot de lag som ligger längre ner i tabellen.

Onsdagens vinst innebar tredje raka segern för er del. Känns det som att ni börjar hitta jämnheten i ert spel trots att det är målsnålt?

– Ja det tycker jag nog. Det är ju också en styrka att kunna vinna matcher trots att prestationen inte är på topp. Det gäller att fortsätta nöta för det kommer alltid perioder under säsongen när det ser ut på det här sättet. Om vi bara fortsätter att gnugga på så släpper det förhoppningsvis snart. Samtidigt tycker jag att vi har höjt vår lägstanivå väldigt mycket om man jämför med hur det såg ut ifjol.

Tittar man till läget i tabellen så börjar ni knappa in på fjärdeplacerade HV71. Känner ni vittring på de högre placeringarna?

– Ja, absolut. Lagen över oss i tabellen ska verkligen känna sig jagade. Vi vill hänga på i toppstriden och tänker inte ge oss. Lagets mål inför säsongen var att ta en fjärdeplats så det är klart att vi går hårt för den. Alla poäng som vi har framför oss är givetvis oerhört viktiga om vi ska lyckas nå fjärdeplatsen.

I helgen väntar två hemmamatcher. Imorgon, lördag, är det Luleå HF som kommer på besök. Än har ni ingen trepoängare mot tabellettan denna säsong, hur ska ni göra för att bryta den trenden?

– Vi var väldigt nära att göra det sist vi mötte Luleå. Inför morgondagen tycker jag att vi har väldigt bra koll på dem och hur deras spel ser ut. Det gäller verkligen att vara på tårna och vara beredda att åka mycket skridskor. Sist vi drabbade samman följde vi vår gameplan till punkt och pricka. I den matchen var det egentligen bara en liten detalj som orsakade de baklängesmål som kostade oss samtliga tre poäng. Givetvis är det surt när det blir så, men sådant händer. Nu är spelarna riktigt laddade inför morgondagen. Vi är grymt sugna på att plocka poäng och knäppa Luleå på näsan.

Dagen efter, på söndag, är det MODO Hockey som står för motståndet. Den här säsongen har ni fått med er fyra av sex möjliga poäng mot dem. Hur går tankarna inför den drabbningen?

– Min känsla, och då kan jag nog tala för hela laget, är att det finns en revanschlusta hos oss. Sist vi mötte dem fick vi bara med oss en poäng efter förlust i förlängning. MODO är ett lag som vi har alla chanser att slå och de ska absolut inte få ta några poäng från oss imorgon. Övertidsförlusten senast sved ordentligt. Nu är vi grymt revanschsugna och vill definitivt ta tillbaka poängen som vi snuvades på senast. Samtliga tre poäng ska stanna kvar här i Gävle.

Hur är läget i laget?

– Vår fransyska Betty Jouanny har åkt iväg på landslagsuppdrag vilket innebär att hon ej kommer till spel nu i helgen. I övrigt kommer det att se ut som vanligt. Generellt är det lite småskavanker i truppen, precis som det brukar vara i början av december månad. Men det är inget som påverkar laget i någon större utsträckning.

Efter helgens två hemmamatcher väntar ett lite längre juluppehåll för er del. Hur ska du spendera din tid och hur ska du fira din jul?

– Haha, vilken bra fråga. Innan min julledighet tar vid ska jag åka iväg till Finland med U18-landslaget, så jag får vänta lite på min ledighet. Men annars tänker jag försöka vara med familjen så mycket som det bara går. Dessvärre hinner man inte spendera så mycket tid med dem under säsongen. Själva julafton ska jag fira tillsammans med min fru och hennes släkt. Då ska jag bara ta det lugnt och njuta av att vara med nära och kära. Förhoppningsvis får jag något paket av tomten.

Det låter som ett härligt julfirande. Lycka till i helgen!

– Ja, visst gör det! Tack så mycket!