Dags för en roadtrip
Publicerad: 2017-11-20
Herr
Tre bortamatcher denna vecka. Video från gymmet och med Johan Alcén.

Vid lunch på tisdagen kommer Brynäs att sätta sig på bussen för att påbörja en vecka med mycket resande som inkluderar tre matcher. Laget återkommer sedan till Gävle på natten till söndag. Så här ser veckan ut i sin helhet:

Träning måndag som vanligt med både fys och ett ispass.

Träning tisdag före lunch och sedan avresa med buss från Gavlerinken strax efter klockan 12.00. Match mot Linköping HC klockan 19.00 och sedan övernattning i Linköping.

Onsdagen innebär ett träningspass i Linköping innan avresan mot Karlskrona inleds efter lunch. Där blir det övernattning inför matchen på torsdagen.

Torsdag är matchdag. Brynäs värmer klockan 11.00 och spelar mot Karlskrona HK klockan 19.00. Sedan övernattar laget i Karlskrona.

Fredag träning klockan 11.00 och sedan bussresa till Örebro där man övernattar.

Lördag värmer man klockan 9.15 och spelar sedan mot Örebro HK klockan 18.00. Efter det går bussen mot Gävle igen och beräknad ankomst till Gavlerinken är 01.00. Förhoppningsvis lastar man då av en hel hög poäng.

{!A}

På måndagen inledde spelarna veckan med ett pass i gymmet och sedan en träning på is i B-hallen.

-Det blir roligt trots att jag inte riktigt gillar att åka så mycket buss, säger Marcus Ersson. Vi ska helst komma hem med nio poäng.

Marcus gjorde sitt första SHL-mål i vinstmatchen mot Malmö. Eller hur är det egentligen med det? Blev det inte ett mål även under fjolåret?

-Nja, jag gjorde väl ett då. Men pucken touchade i Ponthus Westerholms byxa innan den gick i mål så det målet fick jag inte. Målet mot Malmö har jag nu i efterhand sett. Det var faktiskt snyggare än jag trodde, berättar Ersson som under matchen aldrig såg sitt första "riktiga" SHL-mål.

Ryan Gunderson står och läser resschemat för veckan nere i omklädningsrummet och hälsar att det var en välbehövlig seger i lördags. Och nu är det en viktig vecka. Vi behöver komma hem med en del poäng, säger han.

Brynäs börjar mot ett riktigt bra Linköping på tisdagskvällen. Hemmalaget vann stort med 6-1 borta mot HV71 senast. Sedan följer en match som har en sexpoängsprägel i Karlskrona och avslutningsvis är det ett hemmastarkt Örebro som väntar.

{!B}

Juuso Ikonen gjorde Brynäs mål i förlustmatchen med 3-1 i Linköping den andra november. Hemmalaget hade tagit ledningen med bara fjorton sekunder kvar av den första perioden och utökat till 2-0 i spel fem mot fyra en bit in i den tredje när Ikonens mål kom. Matchens sista mål gjorde Jakob Lilja i tom kasse med tretton sekunder kvar. Det var en match som Brynäs mycket väl hade kunnat ta poäng i. Gör man en liknande insats på tisdagen kan det gå vägen den här gången istället.

Så här säger Johan Alcén om veckan som väntar.

{!C}

Om hur laget kommer att formeras inför matchen mot Linköping ser du i morgon i Sista Snacket. Där kommer även fler kommentarer från spelare och ledare.

Sportreporter Peter Mansson