Två mål direkt av Wakefield - men förlust hemma mot Modo
Publicerad: 2018-09-19
Forwardsvärvningen Jennifer Wakefield gjorde 2+1=3 poäng i sin debut för Brynäs. Men det räckte inte mot Modo - som vann med 4-3 i Gavlerinken.

Brynäs kom till nedsläpp med flera kanadensiska nyförvärv (Jennifer Wakefield, Ivana Bilic, Savannah Newton, Cassandra Vilgrain och målvaktsreserven Sonja van der Bliek) som debuterade för klubben.

I den första perioden tog Brynäs ledningen genom ett av dem. Forwarden Jennifer Wakefield presenterade sig direkt när hon grävde in en retur i powerplay för 1-0.

Sedan ökade kanadensiskan på till 2-0 också med ett riktigt drömmål. Nummer 53 tog fart genom mittzon och sicksackade sig igenom Modos försvar för att sedan finta bort målvakten och placera in en backhand i nät.

I den andra perioden kom Modo tillbaka och vände till ledning 3-2 genom tre mål inom tolv minuter.

Brynäs fick inte ihop spelet på samma sätt och kom ut jagandes inför tredje perioden.

Där fick Brynäs sin stora chans att kvittera via ett 2+2-minuterspowerplay i mitten av perioden.

Men det blev ingen utdelning.

Och strax efter att Modo blivit fulltaligt så utnyttjade gästerna ett tre mot ett-läge för att öka på sin ledning till 4-2.

Brynäs försökte hitta en väg tillbaka in i matchen och tog ut målvakten Ellen Jonsson för att spela sex mot fyra under ett sent powerplay.

Där skickade Wakefield över en diagonal till Caroline Markström som sköt direkt. Ett perfekt skott i krysset och reducerat till 3-4. Därmed också Wakefields tredje poäng (2+1) i matchen.

Med 19.46 på klockan i tredje åkte sedan Modo på ytterligare en utvisning vilket betydde spel sex mot tre. Där hann dock Brynäs bara få iväg ett skott på mål och matchen slutade 3-4.

Säsongens första förlust är därmed ett faktum. Brynäs spelar ytterligare tre (!) matcher under veckan. Både fredag, lördag och söndag.

Brynäs IF-Modo 3-4 (2-0, 0-3, 1-1)

Första perioden: 1-0 (3.42) Jennifer Wakefield (Erika Grahm, Cassandra Vilgrain) spel fem mot fyra, 2-0 (16.52) Jennifer Wakefield (Sarah Forster, Ivana Bilic)

Andra perioden: 1-2 (1.55) Brooke Boquist (Olivia Carlsson, Matilda Elfving), 2-2 (11.19) Olivia Carlsson (Mina Waxin, Lauren Wildfang) spel fem mot fyra, 2-3 (12.00) Lauren Wildfang (Michela Cava, Marion Allemoz)

Tredje perioden: 2-4 (13.17) Lauren Wildfang (Marion Allemoz, Michela Cava), 3-4 (19.35) Caroline Markström (Jennifer Wakefield, Erika Grahm) spel fem mot fyra

Skott: 7-5, 4-7, 1-6