Seger i sista matchen innan juluppehållet
Publicerad: 2021-12-09
SDHL
Vi inkasserade nionde raka segern när vi vann med 8-3 hemma mot Leksand. Segern innebär att vi firar jul som serieledare.

Vi kom ut laddade i dagens match där vi efter åtta minuters spel hade en 2-0 ledning efter att Lindell och Krizova blivit målskyttar. Sex minuter från slutet av den första perioden skulle alltjämt Leksand också hamna i målprotokollet och vi var i ledning med 2-1 efter första tjugo.

När vi hade passerat halva matchen skulle vi sedan dra iväg i målväg och detta när Nylén-Persson först sköt sitt elfte mål för säsongen till 3-1 för att minuten senare vara med i förarbetet när Stalder utökade till 4-1.

Det var dock gästerna som skulle få det sista ordet i perioden och detta när man med tre minuter kvar att spela närmade sig något när Tereza Vanisova reducerade till 4-2.

Bara 44 sekunder in på den tredje perioden återgick vi sedan till en tremålsledning och detta efter att Stalder för andra gången under kvällen blev målskytt till 5-2. Fyra minuter senare skulle vår ledning bli ännu tryggare och detta när Gebhard fortsatte sin fina målform och utökade vår ledning till 6-2. Tio minuter från slutet var Gebhard inblandad igen och detta när hon fint spelade fram Murén till sitt sjätte mål för säsongen och vår ledning var utökad till 7-2.

När tre minuter av matchen återstod reducerade Leksand till 7-3 men det var vi som gjorde matchen sista mål och detta genom Kolowratova när hon sköt sitt fjärde mål för säsongen till 8-3.

Härnäst väntar ett juluppehåll och nästa gång vi spelar match igen är när vi gästar SDE den 28:e december.

Brynäs - Leksand 8-3 (2-1, 2-1, 4-1)

Första perioden: 1-0 (04.00) Stella Lindell (Emma Murén, Hilda Ljungberg). 2-0 (08.50) Denisa Krizova (Jaycee Gebhard, Maja Nylén-Persson). 2-1 (14.00) Katerina Bukolska (Tereza Vanisova).

Andra perioden: 3-1 (29.25) Maja Nylén-Persson (Jaycee Gebhard, Lara Stalder). 4-1 (31.15) Lara Stalder (Jenny Antonsson, Maja Nylén-Persson) spel fem mot fyra. 4-2 (37.06) Tereza Vanisova (utan assist).

Tredje perioden: 5-2 (40.43) Lara Stalder (Denisa Krizova, Mina Waxin). 6-2 (44.53) Jaycee Gebhard (Lara Stalder, Maja Nylén-Persson). 7-2 (49.54) Emma Murén (Jaycee Gebhard). 7-3 (Katerina Bukolska (Tereza Vanisova). 8-3 (59.11) Samantha Kolowratova (utan assist).

Skott: 28-28