Returmöte borta mot Luleå - då kunde hemmalaget vinna trots stark Brynäsinsats
Publicerad: 2019-01-26
Igår vann Luleå med klara siffror - idag var matchen betydligt mer jämn. Ändå kunde hemmalaget vinna matchen med 3-1 sedan Brynäs inte lyckades kapitalisera på sina målchanser.

De första minuterna tillhörde hemmalaget som förde spelet och kunde positionera sig i Brynäs försvarszon. De lyckades dock inte ordna några betydande målchanser och fick istället skjuta långt utifrån då Ellen Jonsson i målet hade fri sikt.

När första anstormningen var över skulle Brynäs istället ta över spelet och kunde under långa perioder pressa ned Luleå i sin egen zon med ett flertal farliga lägen som resultat.

Resterande första halvan av den inledande perioden fortgick på detta sätt, då vi såg till att hemmalaget fick kämpa för att freda sitt mål.

Med tanke på hur spelet sett ur var det därför väldigt snöpligt när Luleå tog ledningen efter 12.39.

Perioden återgick sedan till den spelmässiga inledningen då hemmalaget hade taktpinnen och även kunde utöka ledningen till 2-0 i powerplay.

I den andra perioden förändrades spelet åter till Brynäs favör. Vi vann mycket puckar i den neutrala zonen och kunde genom det också skapa en mängd farliga spelvändningar.

Närmast skulle Matilda af Bjur vara som efter ett par minuters spel kunde bryta en passning och åka sig till ett halvt friläge. Tyvärr lyckades hemmalagets försvarsspelare som också slagit passningen hinna tillbaka och stöta bort pucken precis i skottögonblicket den gången.

Detta spelmässiga övertag skulle hålla i sig ungefär till mittenmarkeringen av mellanakten då Luleå återigen lyckades utöka sin ledning. Därefter tog hemmalaget över spelet och ställningen inför den sista perioden kunde till slut fastställas till 3-0.

Under den första tio minuterna av den sista perioden lyckades inget av lagen riktigt bita sig fast i sin motståndares zon under någon längre tid med avsaknad några betydande målchanser som resultat.

Brynäs fick dock visa hur skickliga de är i boxplay när de drabbades av en utvisning tidigt i perioden och utan större problem kunde avstyra Luleås giftiga Powerplay-enhet.

Med sex minuter kvar tändes lite hopp när vi lyckades reducera genom Fanny Brolin på passning från Wilma Carlsson och Georgina Farman. Vi kunde efter det lyfta upp spelet och hota mer i offensiv zon men Luleå backade hem och förlitade sig på den gamla Brynäsmålvakten Sara Grahn fram till slutsignalen.

Matchen slutade 3-1 till Luleå/MSSK.

Luleå – Brynäs 3-1 (2–0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (12.39) Emma Nordin (Petra Nieminen, Ida Boman), 2-0 (16.31) Ida Boman (Rebecca Stenberg)

Andra perioden: 3-0 (10.59) Jenni Hiirikoski

Tredje perioden: 3-1 (14.04) Fanny Brolin (Wilma Carlsson, Georgina Farman).

Skott: 14–9, 18–8, 15-8 Totalt: 47-25

Utv: Luleå: 1x2 min. Brynäs: 4x2 min