Juniorkollen: J18 knäppte serieledarna på näsan — så gick det i veckans matcher
Publicerad: 2020-01-27
Junior
Under veckan som gått plockade juniorlagen 10 av 18 möjliga poäng på tre matcher för J20, två för J18 och en för U16. Den största segern svarade J20 för när man besegrade MODO med hela 7–4.

J20:

En ovanlig tisdagsmatch inledde veckan för juniorerna och det när Leksand kom på besök till Monitor ERP Arena i SuperElit Topp 10. Där gjorde J20 en riktigt bra match mot dalamotståndet, men det blev tyvärr förlust i en målsnål match som slutade 1–2.

Även helgen bjöd sedan på hemmamatcher, då Luleå och MODO stod som motståndare på lördagen respektive söndagen. Lördagens match spelades i B-hallen och med sitt mål i den första perioden blev Alexander Ljungkrantz ensam målskytt i hela matchen då J20 vann med 1–0.

I söndagens möte med MODO var man tillbaka i A-hallen och det hela började med en tidig ledning för bortalaget, som nätade redan efter två minuters spel. Men efter det gjorde J20 tre raka mål och gick upp i ledning med 3–1 och den andra perioden blev riktigt målrik då den slutade hela 5–1, vilket gav 7–2 efter två spelade perioder.

MODO gjorde förvisso två mål i den tredje perioden, men J20:s försprång var tillräckligt stort för att ändå säkra en trepoängare när resultatet skrevs till 7–4.

J18:

För J18 fortsatte allsvenskan att ticka på och man hade också två hemmamatcher att beta av under vecka 4. Först ut var Örebro på onsdagskvällen, men där gick det inte riktigt enligt planerna när man föll med 1–3.

Därefter kom seriens gigant, Linköping, till Monitor på söndagen och J18 rev ner stora applåder när man gjorde matchens första mål efter fyra minuters spel. Både 2–0 och 3–0 kunde man också göra under den första perioden och det var en matchbild man riktigt njöt av i hemmalaget.

Ledningen utökades till 5–0 under den andra periodens 20 minuter och känslan var att segern redan var i hamn för laget, som fått fin utdelning på sina 21 skott. Men… mycket kan hända i hockey och det visade sig också vara sant i den tredje perioden.

Linköping kopplade nämligen på allt man hade och med fyra mål på 11 minuter lyckades man stressa hemmalaget rejält. Men J18 stod emot hela vägen in i mål och lyckades hålla Linköping från en kvittering, trots att gästerna plockade ut målvakten i slutet, och man fick med sig tre poäng mot serieledarna.

U16:

Med endast tre hela femmor och en extraforward styrde U16 bussen till Karlstad för möte med Färjestad på lördagseftermiddagen. Där hamnade man i underläge med 4–2 när halva matchen var spelad, men man ska aldrig räkna ut detta lag.

U16 kom nämligen tillbaka starkt och när det stod 4–4 efter både full tid och förlängning så fick straffar avgöra. Där drog Färjestad det längsta strået och U16 fick med sig en poäng.