• Huvudsponsorer

Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Idag 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov

Trots en jämn match med många målchanser - Växjö lyckades vinna bonuspoängen efter förlängning

12 januari 2019 18:08
Herr

Bästa hemmalaget mot bästa bortalaget. Det blev en jämn lördagseftermiddag som inte kunde avgöras under ordinarie tid. Väl i förlängningen drog Växjö det längsta strået och kunde vinna med 3-2.


Växjö hade inför lördagens batalj 11 raka hemmasegrar och genom detta också ligans bästa statistik på hemmaplan. Brynäs, som är ligans bästa bortalag, skulle se till att det blev en underhållande och jämn tillställning.

Matchen inleddes blytungt. Efter 28 spelade sekunder skjuter hemmalaget från blålinjen men i skottögonblicket går klubban av vilket ställer båda lagens spelare. Helt plötsligt låg pucken fri framför målet och en Växsjöspelare kunde slå in ledningsmålet i öppen målbur.

Efter tre minuter serverades vår skridskoskickliga forward, Jesper Boqvist, en friställande passning från Nicklas Danielsson. I sista stund lyckas dock en försvarare slå undan pucken.

Bara 28 sekunder senare var det dags för friläge igen, denna gång genom Tomi Sallinen som försökte hitta luckan mellan benskydden på hemmalagets målvakt men inget mål denna gång heller.

Spelmässigt var den första periodens inledning väldigt jämn, men Brynäs kunde vid ett flertal tillfällen vinna puck i Växjös zon och skapa farligheter.

När sju minuter var spelade skulle våra powerplayformationer få presentera sig, vilket är en spelform där Brynäs är bäst i SHL.

Det skulle inte heller dröja många sekunder innan vassa målchanserna skulle uppstå. Först skulle Joel Kellman så när kunna peta in en kvitteringspuck efter fint passningsspel men även Sallinen skulle få möjlighet på Kellmans retur. Pucken studsade dock retligt över finländarens klubba och chansen gick om intet.

I slutskedet av den första perioden drabbades vi av en utvisning men vi är inte bara det bästa bortalaget utan också under de senaste sju matcherna har vi även varit nästintill omöjliga att få hål på i numerärt underläge. Växjö fick bittert erfara detta som endast lyckades skapa en riktig målchans men Joacim Eriksson i Brynäsmålet bjöd på en otrolig plockhandskräddning.

Inga fler mål skulle falla under den första perioden och hemmalaget kunde gå till pausvila med ledning 1-0.

Tidigt in i mellanperioden skulle vi återigen få chansen i numerärt överläge och även denna gång skulle vi skapa flera målchanser - och även en kvitteringspuck.

Efter en tilltrasslad situation framför Växjömålet kunde Danielsson snyggt på volley slå in returpucken från Sallinens avslut och med ens var ställningen helt rättvist 1-1.

Det skulle inte dröja länge innan nästa målchans skulle uppenbara sig för Brynäs, även denna gång ett friläge. Kapten Jacob Blomqvist slår en lång öppnande passning fram till Ludvig Nilsson som bröt in framför målburen och var centimeter från att ordna ett ledningsmål, men Växjös målvakt stod för en riktigt fin parad.

När två minuter återstod av den andra perioden var det dags för Brynäs att återigen hamna i målkolumnen. Nilsson spelar snyggt fram till Emil Forslund i slottet som direkt snärtar iväg pucken mot första krysset och 2-1 var ett faktum efter en mittenakt som präglats av kamp mellan två spelmässigt mycket jämna lag.

Efter 40 avklarade minuter var alltså rollerna omvända och nu var det Brynäs som hade ett måls ledning med sig in i omklädningsrummet.

De första fem minuterna av den avslutande perioden handlade om ett hemmalag som tryckte på för kvittering. Brynäs spelade lugnt i försvarszon och kunde hålla motståndarna utanför det farliga området framför Eriksson i målburen.

Att Växjö ville framåt betydde att luckor öppnades bakåt och vi kunde utnyttja detta för att hota i offensiv zon. Bland annat kunde Blomqvist stjäla pucken från en motståndarförsvarare och avlossa ett farligt skott som räddades av Viktor Fasth i hemmamålet.

Till slut skulle dock Växjös tryck ge utdelning när returen från ett backavslut damp ned precis framför Eriksson som var helt chanslös.

Brynäs spelade med stort hjärta, inte minst visade Nilsson detta när han efter åtta spelade minuter kastar sig framför ett slagskott och täcker ut pucken i mittzonen. Nilsson haltade sedan av isen men kunde återvända kort därefter.

Vi fick energi av Nilssons uppoffrande spel och i det efterföljande anfallet kunde Brynäs bita sig fast under en lång period i anfallszonen. Där kunde Ryan Gunderson två gånger om avlossa stora kanonen via direktskott men Fasth i Växjömålet kunde mota båda avsluten.

Victor Söderström spelade precis som vanligt lugnt och behärskat samt med ett självförtroende som är få förunnat. Med åtta minuter kvar på matchklockan visade han även att han kan dominera i det fysiska spelet när han bjöd en spelare från hemmalaget på en flygtur efter en klockren höfttackling.

Inget lag kunde sedan bryta dödläget och matchen gick vidare till förlängningsspel.

I förlängningsperioden tog Växjö åter över taktpinnen och kunde skapa ett par bra lägen där Eriksson, som var riktigt bra under matchen, inledningsvis motade allt.

Till slut kunde vi dock inte värja oss längre och Växjö kunde efter ett hårt slagskott fastställa slutresultatet 3-2 i en match som lika gärna hade kunnat sluta i vår favör.

-Vi får en otroligt jobbig start men jag är jättenöjd med hur vi kommer tillbaka in i matchen och den första perioden är riktigt jämn, säger Magnus Sundqvist till Cmore efter matchens slut och fortsätter:

-Jag tycker vi är klart bättre i den andra perioden där vi vårdar pucken bra och vågar lyfta vårt spel. Vi hade kunnat ta vinsten idag också men Växjö är ett bra lag och behöver inte många chanser.

MATCHFAKTA

Växjö – Brynäs 3-2 (1–0, 0-2, 1-0, 1-0)

Första perioden: 1-0 (00.28) Pontus Netterberg (Daniel Rahimi, Joel Persson).

Andra perioden: 1-1 (02.57) Nicklas Danielsson (Tomi Sallinen, Joel Kellman), 1-2 (17.58) Emil Forslund (Ludvig Nilsson, Samuel Asklöf).

Tredje perioden: 2-2 (15.48) Roman Horak (Julius Junttila, Janne Pesonen)

Fjärde perioden: 3-2 (01.19) Roman Horak (Joel Persson)

Skott: 10–8, 12–8, 9-7, 3-0 Totalt: 34-23

Utv: Växjö: 2x2 min. Brynäs: 3x2 min

Publik: 5750