Blir det fjärde raka segern i Örebro?
Publicerad: 2017-11-24
Herr
Dags för Brynäs att fortsätta plocka poäng. Tre nya på lördag ger häng på tiondeplatsen.

Brynäs sista anhalt på den roadtrip man är ute på denna vecka blir Behrn Arena i Örebro. Så här långt har det varit en bra roadtrip poängmässigt. Oavgjort mot Linköping gav en poäng och segern mot Karlskrona tre. Spelet har börjat bli bättre och bättre. Självförtroendet bättras på och det börjar ramla in mål framåt istället för bakåt.

Resultaten från de sex senaste matcherna visar tydligt på en uppgång. Tio poäng har plockats hem via tre segrar och en övertidsförlust. Målsmässigt är det 19-17. Men det är fortfarande tätt i den region av tabellen där Brynäs återfinns. Någon enstaka poäng hit eller dit kan förändra läget ganska radikalt. Dessutom är Brynäs det enda laget av de fem som ligger längst ner i tabellen som har spelat tjugoen matcher. Övriga har bara spelat tjugo.

{!A}

Dynamiska duon Aaron Palushaj och Juuso Ikonen får gärna producera mer i matchen mot Örebro.

Nu finns chansen på lördag att ta sig närmare laget ovanför i tabellen när Örebro bjuder in till kamp. Vid en seger för Brynäs fattas det bara en poäng för att hamna på rätt sida det där strecket som visar om säsongen är slut i början av mars eller om det vankas play-in.

{!B}

Linus Ölund glöms bort när den andra kedjan där han ingår som center tillsammans med kantspelarna Aaron Palushaj och Juuso Ikonen kommer på tal. Men Linus gör ett stort jobb lite i det fördolda och skapar spelutrymme för sina kejdekamrater.

Örebro har inte rosat markanden på sistone. Kollar vi deras sex senaste matcher ser vi att de har tagit sex poäng och har den negativa målproduktionen 14-23. Under de tre senaste matcherna har Örebro släppt in femton mål. Det betyder säkert att laget har pratat om att förbättra det defensiva spelet inför lördagen.

Hemma i Behrn Arena brukar Örebro starta upp matcherna i ett högt tempo med mycket energi. Det gäller att Brynäs är klara över det. Ett lag som inte är riktigt påslaget vid första nedsläpp på bortais mot Örebro kan få en brant uppförsbacke att försöka handskas med.

Under fjolårssäsongen vann Brynäs båda matcherna i Örebro. Den här säsongen i slutet av september kom också en seger i Behrn Arena när Brynäs vann med 2-1. Då låg man under med 1-0 när den tredje perioden startade. Men genom mål av Johan Alcén och Kevin Clark blev det ändå seger.

I Sista Snacket under lördagen kommer laguppställningen och kommentarer från spelare och ledare. Matchen startar 18.00.

Sportreporter Peter Mansson