Allsvenskan södra igång för Brynäs J18
Publicerad: 2018-01-10
J18
Brynäs J18 inledde med straffseger mot Leksand. Nu siktar laget på helgens två hemmamatcher.

Som så ofta när rivalerna Brynäs och Leksand möts var det in i det sista ovisst om var segern skulle hamna. Gästerna bet ifrån bra och Brynäs, som trots att de hade toppat upp med a-lagets Marcus Westfält, hade fullt upp.

Hemmalagets spel ville aldrig riktigt lyfta och problemen startade redan i egen zon. Där blev man kvar alldeles för länge och var inte rejäla nog vare sig med puckhanteringen eller med att få glöd i spelet. Något som fick konsekvenser även för anfallsspelet. Masarna tog också ledningen både med 1-0, 2-1 och när 3-2 kom med kvarten kvar såg det tufft ut för Brynäs. Men med ett par snabba mål såg matchen ändå ut att ge Mikael Holmqvist killar tre poäng. Leksand ville dock annat och tog matchen till förlängning och straffar.

{!A}

Alexander Ljungkrantz, en av lagets spelare född -02, blev tremålsskytt mot Leksand. Han kvitterade till 2-2, satte ledningspucken till 4-3 i nät och avgjorde sedan straffduellen. Här kramas han om av glada medspelare.

De övriga två Brynäsmålen kom från Marcus Westfält som kvitterade till 1-1 i spel fem mot fyra och Abbe Broberg som svarade för 3-3 målet.

-Jag tycker inte att vi gör någon hundraprocentig insats den här gången. Vi var alldeles för omständiga i egen zon och vi fick ingen fart i grejorna. Det var ändå skönt att vi kunde vinna. Och riktigt roligt att en av våra -02 killar gör hat trick. Vi kommer att behöva U16-spelare i laget under kommande matcher. Men lite ringrostiga var vi, säger tränare Mikael Holmqvist.

{!B}

Det var svårt för Brynäs att skapa de där rena lägena för avslut. Gästerna visade en kampvilja som var lite större än hemmalagets och stängde till bra i egen zon. Här är det Marcus Westfält och på knä framför målet Oscar Birgersson som stoppas upp.

Då och då hettade det till i matchen. Men trots att det var ett derby mellan de här lagen blev det aldrig något fult spel. Här har dock domatrion fullt upp efter att en Leksandsspelare kört över Brynäs målvakt Johannes Persson. Lagkapten Sebastian Sundlöv tar sitt ansvar och är snabb till undsättning.

{!C}

Nu väntar två hemmamatcher kommande helg. Troja/Ljungby står för motståndet på lördagen och Rögle BK gästar på söndagen.

-Det ska bli spännande. Två nya lag för mig. Men jag förväntar mig jämna och tuffa matcher. Vi ska träna på under veckan och vara redo till helgen. Det finns mer att plocka ut av det här laget, säger Holmqvist.

Sportreporter Peter Mansson