• Huvudsponsorer

Brynäs hjälper till att ordna praktik – vill du bli ett Vägen in-företag?

13 september 2018 10:16
En bra start

Säsongspremiär för Vägen in. På onsdag och torsdag för Brynäs samman unga och företag för att skapa praktiktillfällen – och i en förlängning sänka ungdomsarbetslösheten. -Vi vill hjälpa unga att öka sina möjligheter till att komma ut i arbetslivet, säger Caroline Markström, projektledare i Vägen in.


Hur kan vi som idrottsklubb och samhällskraft hjälpa unga ut i arbete?

Brynäs har ställt frågan – och skapat Vägen in, ett verksamhetsområde inom En bra start.

Det går ut på att via ett ”speeddate”-koncept föra samman unga människor i vår region med företagare och representanter för näringslivet.

Ändamålet – kortsiktigt: Förmedla praktikplatser.

Ändamålet – långsiktigt: Tillsammans med våra huvudpartners och företagen i Vägen in sänka ungdomsarbetslösheten i Gävleborg.

-Det är ett inspirerande koncept att jobba med. Vi såg och hörde inte minst under valdebatterna vilken stor och viktig fråga det är att ge människor möjlighet att komma ut i arbete. Via Vägen in har vi valt att tillsammans med företagen som är med rikta in oss på att verkligen göra konkret skillnad i ambitionen att hjälpa unga människor i Gävleborgs region att få ett jobb, säger Caroline Markström.

Resan under hösten startar med speeddates i Gavlerinken under onsdag och torsdag.

25 företag är anmälda och kommer att träffa potentiella praktikanter.

-En lyckad praktik kan vara starten på en anställning, men det kan också handla om att få en första rad på sitt CV. Ibland handlar det om att ungdomen ska lära sig att kliva upp på morgonen och få en daglig rutin eller kanske komma ut för att träna på det svenska språket.

Tidsschema, Vägen in – vecka 38

”Vi kör onsdag och torsdag morgon. Företagen kommer in vid 7.30 och får information om vad som kommer hända så allt är glasklart. Ungdomarna är på plats mellan 8-9.30, företagen presenterar sig och sedan kör vi igång speeddaterna. Därefter samlar vi företagare ihop oss för en utvärdering och gemensam reflektion till 10.00”.

Vill du bli ett Vägen in-företag och göra skillnad tillsammans med Brynäs IF? Då kan du kontakta Caroline här: caroline.markströ[email protected]