Dubbla matcher på lördag
Publicerad: 2018-01-19
Brynäs IF
Det bjuds på två matcher från de högsta hockeyserierna på lördag. I SHL är Brynäs ute efter revansch mot Djurgården och i SDHL möter Brynäs HV71.

Super Duper Hockey Night bjuder denna gång på två intressanta matcher. Det hela inleds strax efter klockan 15.00 med att Tommy Sjödin skickar ut sina killar för att hämta in en gruvlig revansch på Djurgården. Direkt efter att den fighten är över och isen är spolad ställer Åke Lilljebjörn upp ett laddat damlag för att plocka hem tre poäng mot gästande HV71.

Damlaget spelar den andra matchen för säsongen i Gavlerinken mot HV71. Den första spelades i den fjärde omgången av serien och Brynäs vann en tät match efter ett straffavgörande där Erica Udén Johansson blev matchvinnare.

{!A}

Erica Udén Johansson med den avgörande straffen mot HV71.

Det här är den fjärde och sista matchen mot HV71 i grundserien. De båda bortmatcherna är redan avklarade. HV71 vann i oktober med 4-2 efter att Helen Puputti och Erica Udén Johansson reducerat två gånger i den sista perioden. Ett par veckor före jul vann HV71 med 3-1. Angelica Östlund svarade för Brynäs mål och reducerade till 2-1. Det tredje målet för hemmlaget kom i tom bur.

HV71 har två finskor som poängbästa spelare i laget. Bäst, och på tionde plats i serien med 36 poäng, ligger Riikka Välilä. Man ska ju inte tala om en dams ålder sägs det men Riikka har hunnit fylla 44 år och det är ändå värt en notering. Tjugofyra år yngre är hennes landsmaninna Sanni Hakala. Hon har hunnit med 32 poäng och finns också med bland de femton bästa i serien.

{!B}

Riikka Välilä har hunnit med bland annat sex VM-brons och ett OS-brons under den långa karriären. Brynäs Betty Jouanny har en bit kvar till de siffrorna.

HV71 har en spelare, Fanny Rask, uttagen till OS-turneringen i Sydkorea. Brynäs kan kontra med tre i och med att Sara Grahn, Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist fick nådiga nicken från Leif Boork. HV71 har också ligans mest utvisade spelare så här långt. Isabell Palm har fått ihop hela 50 minuter på botbänken. Men hon bidrar även framåt och mot Brynäs har hon svarat för två mål denna säsong.

{!C}

Isabell Palm strider med Brynäs Linnea Odbratt. Palm stängde matchen mot Brynäs med 3-1 i tom kasse i december.

Brynäs ligger på åttonde plats i tabellen med femton poäng upp till femteplacerade HV71. Men med tanke på hur jämna matcherna mellan lagen har varit finns en bra chans till tre hemmapoäng.

För herrarna gäller revanschmatch mot Djurgården. Gårdagens mindre lyckade insats på Hovet där Brynäs föll med klara 5-1 kommer att vara en utmärkt tändvätska för laget. Ingen av spelarna är förstås nöjda med det som presterades och det muttrades en del idag på förmiddagen när de anlände till Gavlerinken inför dagens ispass.

-Igår hade Djurgården sin fest. I morgon tänker vi ha våran här i Gavlerinken, säger lagkapten Jacob Blomqvist.

Och med fullsatta läktare finns chansen till ett riktigt party. För att det ska ske gäller det att studsa tillbaka till matchen mot Frölunda. Det var den åttonde raka segermatchen i Gavlerinken. Brynäs har verkligen skyddat sin hemmaborg under senare tid.

{!D}

"Så där bra är inte Djurgården. Men vi var riktigt dåliga", var Simon Bertilssons kommentar på fredagsförmiddagen. Han blir inte lätt att tas med i morgon.

Det finns fortfarande en chans att få tag i en biljett till matcherna på lördagen. Länken nedan kan vara till hjälp.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson