• Huvudsponsorer

Straffseger för Brynäs Dam

20 januari 2018 21:00
Dam

Sara Grahn omutlig. Gästerna vann skotten 40-12. Brynäs matchen med 1-0.


Det var inget snack om att Sara Grahn var den som gjorde att Brynäs kunde plocka hem två poäng denna gång. OS-målvakten var omutlig och svarade för en rad kvalificerade räddningar. Dessutom stängde hon ner HV71:s samtliga straffskyttar.

-Det här var Saras klart bästa match för säsongen. Hon vinner matchen åt oss. Hon räddar 40 skott och tar tre straffar, kommenterar tränare Åke Lilljebjörn.

Matchbilden var så att gästerna ägde en hel del av spelet men att Brynäs med stor hjälp av Grahn och med ett uppoffrande slit över hela isen kunde ta matchen till förlängning och sedan vidare till ett straffavgörande.

Sara Grahn-HV71 1-0

Wilma Ekström kom där att bli matchens enda målskytt och det var viktiga två poäng som laget plockade hem. Men riktigt nöjd är inte Lilljebjörn.

-Det är en otrolig lättnad att vi vann. Men jag är lite besviken på att vi inte kommer upp så som vi borde kunna göra. Vi är inte spelmässigt på den nivå som jag vill. Vi inledde lite trögt i den första perioden. Jag är lite fundersam över det eftersom vi tränat bra i veckan och hittat en spelstil som jag tycker både är rolig att se och som passar oss bra. Men det fick vi inte till idag. Vi jobbade för mycket en och en och krånglade till det en del. Kanske ville tjejerna för mycket, säger Lilljebjörn.

Anna Borgqvist var en av Brynäs spelare som försökte skapa målchanser men det blev bara 12 skott mot mål för Brynäs denna kväll.

Imorgon är det dags för ny match. Då kommer Göteborg på besök. Brynäs har revansch att utkräva eftersom matchen på bortais förlorades med 5-2.

Den matchen startar 14.00

Brynäs IF-HV71 1-0 (0-0,0-0,0-0,0-0,1-0)

Skottstatistik 12-40 (4-12,3-10,2-12,2-6,1-0)

Utvisningar BIF 7x2 min HV71 5x2 min

Publik: 1713