• Huvudsponsorer

Fredag Fre 20 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Tisdag Tis 24 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Söndag Sön 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Brynäs vill upprepa segern i Jönköping

9 februari 2018 13:00
Herr

Den 27:e januari vann Brynäs senast i SHL. Då mot HV71 med 4-2. Imorgon är det dags att besöka Jönköping igen.


Är statistiken något att lita på så slutar lördagens match mellan HV71 och Brynäs med siffrorna 4-2. De har nämligen de tre tidigare mötena mellan lagen denna säsong gjort. HV71 har två segrar med 4-2 och Brynäs en. Samma siffror imorgon vore inte alls fel. Så länge det är Brynäs som svarar för de fyra målen.

När lagen möttes i Gavlerinken i den andra omgången av SHL vann gästerna. För Brynäs del blev Jonathan Granström tvåmålsskytt. Även i nästa möte, som även det spelades i Gavlerinken, tog HV71 de tre poängen. Daniel Mannberg reducerade då i den tredje perioden. Men minns någon namnet på spelaren i Brynäs som kvitterade till 1-1?

Han spelade i tröja nummer 27 och gjorde sitt mål i minut 27. En match blev det i Brynäs färger och matchpucken fick han ta med sig hem till Almtuna.

Ludvig Nilsson var namnet. Han lånades ut till Brynäs från Almtuna och var på plats hos Brynäs på morgonen samma dag som matchen spelades mot HV71. Morgonen efter var han åter i Almtuna. Det är antagligen något sorts rekord i Brynäs historia. En dag, en match och ett mål.

I den senaste matchen mot HV71 gladde Aaron Palushaj alla Brynäsfans med ett hattrick. Kevin Clark gjorde dessutom ett mål och Brynäs fick med sig tre poäng hem till Gävle. Sedan dess har HV71 spelat fyra matcher. Örebro borta gav seger 3-0, Växjö Lakers hemma förlust med 3-2, Linköping på bortais gav seger 5-6 efter straffar och så under gårdagen en hemmavinst mot Mora med klara 5-0.

Kevin Clark och Aaron Palushaj, två glada målskyttar som gärna får fortsätta sätta puckar i nät även i kommande matcher.

Fredrik Pettersson-Wentzel vaktade kassen mot Mora och motade samtliga 22 skott. Framåt blev det två mål i powerplay. Och Victor Ejdsell fortsätter att producera. Kantspelaren i den fjärde linan får ofta förtroendet i powerplay tillsammans med bland andra Pierre Engvall och David Ullström. Svårläste Mattias Tedenby, Martin Thörnberg och januari månads spelare Lawrence Pilut är en trio till för Brynäs att hålla rätt på.

Brynäs skapade en hel del i matchen mot Luleå. Men nära skjuter ingen hare brukar man säga och pucken måste in i målet. Vi får framför allt hoppas på att målandet kommer igång i spelet i numerärt överläge. Chansen kan vara god för det på lördagen. HV71 tillhör bottenlagen när det gäller boxplayspel.

Så här ser Brynäs resplan ut från Luleå till Jönköping idag. På lördagen matchvärmer man klockan 8.30 och matchen startar sedan 15.15. Efter matchen och en middag går färden hem till Gävle igen.

Om inte Brynäs lyckas klättra upp på en sjätteplats kan HV71 vara ett lag som man ställs mot i kvartsfinalspelet. Med bara åtta omgångar kvar att spela, nio för Brynäs, börjar det bli allt mer spännande att kika på vad övriga lag som kämpar om en direktplats till slutspelet har för sig. Under lördagen spelas matcherna Linköping-Malmö, Örebro-Luleå och Rögle-Frölunda. Alla med intresse för Brynäs del.

På lördagsförmiddagen finner du Sista Snacket här på hemsidan. Där finns bland annat den bekräftade laguppställningen.