Lara Stalder fortsätter skriva historia i Brynäströjan
Publicerad: 2021-11-22
SDHL
Hemma mot SDE blev det ytterligare två mål. Nu är Lara Stalder näst mesta målskytt i Brynäs SDHL-trupp – genom alla tider. – Jag visste inte om det själv, men det är självklart en stor ära. Det är inget jag tänker på varje dag eller drömmer om att uppnå. Men en stor ära, säger Stalder.

I samma match noterar vi att Stalder noterades för match nummer 100 i Brynäs.

– Det är redan hundra, tiden flyger när man har roligt. Jag njuter av varje sekund i Brynäs. Det är min tredje säsong, det en perfekt miljö för mig och jag är glad över att vara här, säger Stalder.

Redan den här veckan kommer antalet spelade matcher att höjas. Tre matcher väntar på hemmais med Leksand först ut på onsdag kväll. Det täta spelschemat är något som lockar Lara Stalder.

– Det är spännande. Jag gillar matcher mer än träningar. Träningar behövs, men med tre matcher på gång är det riktigt roligt. På onsdag mot Leksand är det rivalmöte, vi såg det i herrarnas match och det vill vi ta med oss in i vår match, säger Stalder. – Sen till helgen är det tuffa matcher. Vi vill visa att det inte var en slump att vi vann mot Luleå på bortaplan.

Halva säsongen av SDHL är spelad och i skrivande stund är vi serieledare. Tabellen haltar lite, men faktum är att vi är med i toppen.

– Det är bra att vi är i toppen, men det krävs att vi fortsätter varje match. Det går snabbt att tappa poäng, som när vi förlorade mot SDE. Det skadade oss, vi måste vinna varje match. När vi går in i andra halvan av säsongen ska vi bevisa att vi hör hemma i toppen och sen gå in i slutspelet med rätt känsla.

Veckan inleds med rivalmöte i det klassiska mötet med Leksand. Det är en speciell match för Stalder.

– Sen jag kom till Brynäs har jag hört om rivaliteten. Sen såg vi verkligen det i torsdags under herrmatchen. Det är kul att spela mot grannen, vi måste kliva fram och spela vår bästa hockey.

Till helgen väntar sen dubbla matcher då både MoDo och Luleå kommer till Monitor ERP Arena för att möta oss.

– Modo är ett tufft lag, ett fysiskt lag. Sen tar vi Luleå. Vi måste ta varje match i taget, men spelar vi Brynäshockey så tror jag att vi kan ta alla nio poäng.

Köp dina biljetter till veckans matcher här.

Brynäs IF