Cava tremålsskytt och Grahm avgjorde när Brynäs vann fjärde raka
Publicerad: 2019-09-27
Brynäs vann på Stora Mossen mot Djurgården efter sudden med 4-3.

Den första perioden var jämn - och spelet vände fram och tillbaka i hela 20 minuter. En skottstatistik på 9-9 visar detta.

Men det var trots allt Brynäs som hade de vassaste lägena och i powerplay gjorde Michela Cava matchens första mål - assisterad av lagkapten Erika Grahm.

I den andra perioden kvitterade Djurgården till 1-1 efter närmare fyra minuter spelat.

14.18 drabbades Brynäs av en utvisning.

Med 6 sekunder kvar av sitt boxplay visade Cava vägen och sköt in 2-1 med hjälp av nyförvärvet Melissa Samoskevich.

Dessvärre kvitterade DIF åter igen med minuten kvar av perioden och inför pausvila stod det 2-2 på tavlan.

I den tredje och sista perioden var det Brynäs som skapade flest lägen.

Och 14.34 gjorde Cava hattrick när hon ännu en gång gett Brynäs ledningen, denna gång med 3-2.

Men åter igen kvitterade Djurgården, nu med en minut kvar av ordinarie speltid och matchen togs till sudden.

Det dröjde inte länge före Grahm kunde lugna alla Brynäsares nerver när hon efter bara 23 sekunder in i förlängningen avgjorde matchen - även där var Samoskevich inblandad med en assist.

Brynäs vann matchen med 4-3.

Djurgården-Brynäs 3-4 (0–1, 2-1, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (14.08) Michela Cava (Erika Grahm)

Andra perioden: 1-1 (3.53) Lova Blom (Sarah Bujold, Jennifer Wakefield), 1-2 (16.12) Michela Cava (Melissa Samoskevich) spel fyra mot fem, 2-2 (19.03) Dominique Kremer (Josefine Jakobsen)

Tredje perioden: 2-3 (14.34) Michela Cava (Erika Grahm), 3-3 (17.41) Josefin Bouveng (Jennifer Wakefield)

Fjärde perioden: 3-4 (0.23) Erika Grahm (Melissa Samoskevich, Maja Nylén-Persson)

Skott: 9-9, 13-15, 13-15, 0-1. Totalt: 35-40.