Förlust i grundseriens sista match
Publicerad: 2021-04-03
Herr
Trots ledning två gånger om så blev det inga poäng idag heller - Oskarshamn vann grundseriens sista match med 4-3.

Det var vi som gjorde dagens första mål när Adam Pettersson prickade in 1-0 i powerplay då vi bara hade spelat drygt två minuter. När hemmalaget sedan fick chansen i powerplay så kom nästa mål och det var kvitterat till 1-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden tog Oskarshamn också ledningen när Joakim Thelin sköt 2-1 fem minuter in i perioden.

De kommande två målen skulle dock vi göra då Emil Molin och John Nyberg hamnade i målprotokollet.

Vår 3-2 ledning höll sig inte allt för länge då Oskarshamn genom två sena mål i powerplay gick upp i ledning och det var 4-3 till hemmalaget inför den sista perioden.

Den tredje perioden kom sedan att bli en ganska slätstruken historia där vi hade våra chanser att utjämna men Cannata i hemmalagets mål spikade igen och matchen slutade 4-3 till Oskarshamn.

På tisdag inleds kvalspelet där vi i den första matchen spelar hemma mot HV71.

Matchfakta

IK Oskarshamn - Brynäs IF 4-3.

Första perioden: 0-1 (02.33) Adam Pettersson (Emil Molin, Alexander Ljungkrantz) spel fem mot fyra. 1-1 (10.41) Kim Rosdahl (Robert Sabolic, Filiph Engsund) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (25.05) Joakim Thelin (Philip Samuelsson, Nichlas Torp). 2-2 (27.23) Emil Molin (Daniel Mannberg, Tomi Sallinen). 2-3 (35.01) John Nyberg (Noel Gunler, Oula Palve). 3-3 (37.49) Kim Rosdahl (Filiph Engsund, Robert Sabolic) spel fem mot tre. 4-3 (39.06) Max Veronneau (Fredrik Olofsson) spel fem mot fyra.