• Huvudsponsorer

Lördag Lör 16 November Nov
Söndag Sön 17 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Fredag Fre 22 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Fredag Fre 29 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Onsdag Ons 4 December Dec
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Fredag Fre 20 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Söndag Sön 29 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Söndag Sön 5 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan

Glädjebeskedet till internmatchen — invasion av NHL-stjärnor efter sommarmöte

8 augusti 2019 16:24
Brynäs

Här är de Brynäsfostrade utlandsproffsens glädjebesked till publiken i Gavlerinken.

Tolv spelare med kontrakt i Nordamerika spelar Svarta mot vita – vilket bestämdes redan efter ett möte i början av sommaren.

— Vi vill ta hand om dem under tiden de är på andra sidan så att de förhoppningsvis ska känna att det bara finns Brynäs IF om de fortsätter att spela den dagen de vänder hemåt, säger sportdirektören Andreas Dackell.


Om precis en vecka är det dags.

Vi öppnar säsongen med den officiella ispremiären: Internmatchen Svarta mot vita.

För första gången i historien kommer fyra spelare från damlaget spela matchen.

Nu kan vi berätta nästa injektion före nedsläpp. En mängd Brynäsfostrade spelare i NHL-organisationer är klara för spel.

— Jätteroligt. Det uppskattar vi från Brynäs IF väldigt mycket, det betyder mycket för oss. Det är framför allt roligt för alla som kommer och tittar, både unga som gamla – och får se dem på isen, säger sportdirektören Andreas Dackell.

I början av sommaren träffade Brynäsledningen med Dackell, Michael Sundlöv, Inge Hammarström och Michael Campese spelarna över en lunch.

Redan under mötet tackade alla närvarande spelare ja till att spela Svarta mot vita. De enda från bilden ovan som inte medverkar är KHL-duon Simon Bertilsson och Anders Lindbäck som anslöt till sina klubbar redan i juli.

— Vi hade en träff i slutet på maj eller början av juni där vi tog en lunch med allihopa och stämde av vad vi kan göra för dem och bistå med från Brynäs IF när de är hemma under sommaren. Deras största önskemål var att kunna ha istider här så att de kan träna tillsammans, och nu har de fyra tider i veckan och kör. Det är hemskt roligt för oss att ha dem här på plats. Våra juniorer ser grabbarna här i våra byggnader, i gymmet och på isen och kan inspireras och sporras av att se dem, säger ”Dacke”.

Vad säger de om lagbygget för SHL-truppen, får du och Sundlöv godkänt?

— De tycker att det ser bra ut. De tycker att det är roligt med spelarna som kommer hem. Som Anton som varit ute några år, Greg likadant – Linus som kommer hem och så vidare. Förhoppningsvis vill de göra likadant själva om några år när de vänder hemåt. Det vill vi verkligen värna om. Vi vill ta hand om dem under tiden de är på andra sidan så att de förhoppningsvis ska känna att det bara finns Brynäs IF om de fortsätter att spela den dagen de vänder hemåt. Förhoppningsvis kan de fortsätta lira några år hos oss då.

Det gjorde ju du och visade vägen på ett snyggt sätt…

— Ja, precis. Jag fick föregå med gott exempel där, haha. Nej, skämt åsido. Men jag hoppas att de känner att vi vill serva dem så gott det går. Exempelvis sprang jag på Bäckis i morse och stod och surrade med honom. Samtidigt gick hela vårt J18-lag förbi och han hejade på alla dem. Det betyder mycket för oss. De har varit i samma läge själva och stått här hos oss som juniorer och det är kul att de ger tillbaka.

Många supportrar är sugna att se laguppställningen för kvällen, vad kan du avslöja?

— Vi kommer splitta upp dom så att några är i svarta och några i vita. Vi får se när vi går ut med laget, vi vill såklart inte att de ska scouta varandra eller börja göra för mycket practical jokes innan nedsläpp.

FAKTA: NHL-spelarna som är klara

Nicklas Bäckström; Washington Capitals

Christian Djoos, Washington Capitals

Jakob Silfverberg, Anaheim Ducks

Jacob Markström, Vancouver Canucks

Elias Lindholm, Calgary Flames

Calle Järnkrok, Nashville Predators

Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers

Jonas Johansson, Buffalo Sabres

Adam Boqvist, Chicago Blackhawks

Lucas Carlsson, Chicago Blackhawks

Jesper Boqvist, New Jersey Devils

Victor Söderström, Arizona Coyotes

Mattias Ekholm (Nashville Predators) och Johan Larsson (Buffalo Sabres) är tillfrågade och kan eventuellt komma att spela. Simon Bertilsson (HK Sochi) och Anders Lindbäck (Torpedo Nizhny Novgorod) kan inte spela eftersom de redan anslutit till sina klubbar.