Björks sena bomb kunde inte rädda Brynäs
Publicerad: 2020-02-18
Herr
Marcus Björks 2-1-projektil med 1.31 kvar av tredje perioden såg ut att avgöra matchen. Så blev det inte. Linköping vände och vann med 3-2 efter overtime.

Brynäs satt sig i position för tre poäng hemma i Monitor ERP Arena via ett av säsongens snyggaste mål.

9.33 in i andra perioden snurrade PP1-formationen upp LHC:s boxplay. Emil Molin väggspelade med Linus Ölund för att sedan sätta över en diagonalpass till Greg Scott som fick öppen kasse på bortre stolpen.

Kanadensaren tog tillvara på passningen och rakade in sitt 15:e mål för säsongen och 1-0 till Brynäs.

Därifrån följde en lång transportsträcka för båda lagen - som bröts först med fyra minuter kvar av tredje perioden.

Då vispade LHC iväg ett backskott från blå som Samuel Ersson såg ut att vara skymd på. 1-1 där.

Brynäs såg ändå ut att hitta ett sätt att landa trepoängaren. Med 1.31 kvar av perioden drog Marcus Björk iväg på en rajd efter högerkanten.

Precis som mot Färjestad borta i lördags fyrade han av en tung slagskottsprojektil som borrade sig in i högt bakom motståndarmålvakten.

91 sekunder kvar och avgjort? Tyvärr inte.

LHC tog ut målvakten, och med 31 sekunder kvar upprepade sig historien. Ett välplacerat backskott smet förbi Ersson som återigen såg ut att skymmas av en spelare som passerade skottlinjen. Kvitterat, 2-2, och overtime.

I den svängde det som så ofta fram och tillbaka, innan LHC drog upp ett anfall och hittade en diagonalpass på bortre stolpen till Sam Lofquist som avgjorde matchen med sitt andra mål i matchen.

Brynäs IF spelar nästa match på lördag. Den spelas hemma i Monitor ERP Arena mot topplaget Frölunda - och det är redan på tisdagskvällen över 6 500 sålda biljetter.

Varmt välkomna för revanschjakt då. I din biljett ingår också SDHL-kvartsfinal 2:3 mellan Brynäs IF-SDE. Mer om det läser du här.

Matchfakta

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (9.33) Greg Scott (Emil Molin, Linus Ölund), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–1 (16.00) Jonas Holös (Jonas Junland, Jimmy Andersson), 2–1 (18.29) Marcus Björk (Niclas Andersén), 2–2 (19.29) Sam Lofquist, spel sex mot fem.

Fjärde perioden: 2–3 (2.27) Sam Lofquist (Broc Little), spel tre mot tre.

Skott: 19–28 (6-12, 6–7, 6–8, 1–1).

Utv, BIF: 3x2. LHC: 5x2.

Domare: Marcus Linde och Christoffer Holm.

Publik: 4 495.