Utlånade Brynäsforwarden Lukas Zetterberg spelklar igen
Publicerad: 2019-11-19
Herr
Utlånad Brynäsforwarden Lukas Zetterberg är spelklar igen. Beskedet gavs av en hjärtspecialist efter en undersökning under tisdagen.

Det var i hockeyallsvenska matchen mellan Modo-VIK för sex dagar sedan som Lukas Zetterberg lämnade isen i den andra perioden. Förmaksflimmer på hjärtat konstaterades på sjukhuset i Övik, och efter undersökningar och ett ingrepp som fick tillbaka hjärtat i normal takt blev Zetterberg sjukskriven i fyra veckor.

Forwarden är alltså utlånad till VIK under det första av sina två kontraktsår. Men Brynäs IF har varit en del i hanteringen av situationen - som ledde till besök hos en hjärtspecialist i Stockholm där en rad tester gjordes. Besöket konstaterade att Lukas är frisk, och att fortsatt ishockeyspel inte innebär en ökad risk för framtida problem.

Lukas är tillgänglig för VIK:s matchtrupp till bortamatchen mot Kristianstads IK redan under morgondagen.

Lukas Zetterberg själv:

— Jättekul att allt har gått så pass bra. Jag vill tacka Brynäs för att de kunde lösa en tid hos en specialist så fort. De har varit oerhört hjälpsamma. Jag vill också rikta ett stort tack till alla kring VIK, Brynäs och hela hockeysverige som visat omtanke och stöd sen i onsdags. Det betyder mycket.

Kommunikationschef Kevin Johansson