Gebhard om poängsuccén: ”Jobbat väldigt hårt med mitt målskytte”
Publicerad: 2021-12-16
SDHL
Hon fick avslutningen av förra säsongen förstörd på grund av en fotskada och tvingades se matcherna från sidan medan lagkamraterna slogs om SM-guldet. Men den här säsongen har hon varit med och bidragit i allra högsta grad - poängen trillar in en efter en. – Det är väldigt skönt när man ser att ens arbete ger resultat, säger Jaycee Gebhard.

Det var i januari som skadan inträffade. Under en match mot Luleå föll Brynäs kanadensiska forward olyckligt vilket resulterade i en spricka i foten och därefter en lång rehabilitering. Skadan höll henne borta från isen under hela slutspelet i våras. Att se lagkamraterna bli snuvade på SM-guldet var något som blev till extra bränsle när alla rehabtimmar skulle avverkas.

– Trots det tråkiga avslutet var skadan något som stärkte mig mentalt. Jag blev varje dag motiverad att komma tillbaka helt återställd till den här säsongen. Det är tufft att tvingas se på medan laget spelar eftersom man alltid vill bidra till att laget vinner matcher, säger Gebhard.

Att bidra är något Gebhard definitivt har gjort hittills den här säsongen. Med 23 matcher spelade har forwarden mäktat med 31 poäng, varav 14 mål. Vilket innebär att hon redan nu passerat antalet gjorda mål från förra säsongen.

– Det är så klart jättebra siffror. Det går inte att säga något annat om det. Jag har haft turen att puckarna trillat in, vilket alltid är en skön känsla. Under de två senaste säsongerna har jag dagligen jobbat väldigt hårt med att förbättra mitt skott och målskytte. Målvakterna i ligan är så pass bra att man hela tiden måste hitta vägar att överlista dem. Det är väldigt skönt när man ser att ens arbete ger resultat, säger Gebhard och fortsätter:

–Sen vill jag nämna den omgivning jag har haft varje match. Vi har hittat varandra väldigt bra vilket har gjort det möjligt för mig att kunna leverera.

Laget har varit väldigt starkt och leder inför omstarten i mellandagarna hela SDHL. Gebhard pekar på en skicklig och flexibel grupp som nyckeln till framgång. Hon förklarar att deras spel fungerat väldigt bra under hösten och vintern.

–Trots att vi drabbats av skador har vi som lag haft förmågan att hålla i det framgångsrika spel vi har. Oavsett om femmorna har ändrats har vi hittat vägar att vinna och alltid gett hundra procent. Var och en har tagit sina roller på bästa sätt, för att inte tala om vårt målvaktsspel – det har verkligen varit bra.

På frågan om hur långt det kan bära i slutändan verkar siktet vara inställt på samma sak – både för Gebhard och hela gruppen.

– Ända sedan starten av förra säsongen har vi pratat varje dag om att vi ska bli svenska mästare. Det är vårt gemensamma mål som alla strävar efter. Får vi en skadefri trupp samt att vi kan skruva upp vårt spel ytterligare någon nivå när det krävs kan vi definitivt gå långt, avslutar Gebhard.

Biljetter till kommande SDHL-matcher hittar du här!

Brynäs IF