Åker höll nollan när Brynäs vann borta mot SDE
Publicerad: 2019-10-11
Dam
Brynäs vann i Enebybergs Ishall över SDE med 4-0.

I den första perioden låg Brynäs på hårt redan från när pucken släpptes.

När 5.44 minuters speltid hade passerat kom matchens första mål när vi genom Lara Stalder tog ledningen med 1-0.

SDE hade svårt att komma riktigt nära inpå då gästande Brynäs hade ett fint försvarsspel.

12.34 gjorde Brynäs 2-0 via Katerina Mrazova, framspelad av Johanna Olofsson.

Och med tre sekunder kvar av perioden gjorde vi 3-0 via Denisa Krizova.

I den andra perioden drabbades vi av två utvisningar - men SDE lyckades inte få pucken förbi Agnes Åker och inför pausvila stod det fortfarande 3-0 till Brynäs.

I den tredje och sista perioden var det ett böljande spel mellan de två lagen.

SDE hade ändå 38 skott på mål - men Åker höll tätt mellan stolparna.

Och med en sekund kvar av matchen så sköt Maja Nylén-Persson in 4-0 - och Brynäs vann över SDE.

MATCHFAKTA

SDE-Brynäs 0-4 (0–3, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (5.44) Lara Stalder (Denisa Krizova, Katerina Mrazova), 0-2 (12.34) Katerina Mrazova (Johanna Olofsson), 0-3 (19.57) Denisa Krizova (Katerina Mrazova, Emma Forsgren)

Andra perioden: -

Tredje perioden: 0-4 (19.59) Maja Nylén-Persson (Melissa Samoskevich, Erika Grahm)

Skott: 11-14, 14-10, 13-15. Totalt: 38-39.