Dubbelmöte mot Luleå torsdag-lördag
Publicerad: 2017-12-06
Herr
Äntligen dags för Luleå. Extra laddat när Bulans Luleå ställs mot Sjödins Brynäs.

Under hösten har Brynäs spelat mot alla lag i SHL. Förutom Luleå. Man har faktiskt redan hunnit spela tre av fyra matcher mot Färjestad och Malmö. Men Luleå, laget som Bulan Berglund nu styr över och som just därför lockar lite extra, hamnade inte i spelschemat föränn i december. Den här veckan blir det dock två möten. Det första i Luleå i morgon torsdag och det andra i Gavlerinken på lördag. På lördag ska även Andreas Dackell hyllas. Det känns lite som höstens måste-se-match i Gavlerinken.

{!A}

Bulan och Sjödin upprörda i samma bås under fjolåret när Brynäs mötte just Luleå.

För Brynäs del är det kanske inte optimalt att behöva resa till och från Tjeckien dagarna före matchen i Luleå. Men tio matcher i julmånaden och en veckas uppehåll för landslagsspel ger ett komprimerat spelschema.

Vilka formationer Tommy Sjödin kommer att ställa upp med finns att läsa i Sista Snacket under torsdagen. Men sportchef Stefan Bengtzén kan bekräfta att Juuso Ikonen, Elias Fälth och Simon Bertilsson strålar samman med laget på Arlanda för att resa med upp till Luleå. Däremot kliver Marcus Ersson och Christopher Liljewall av resan vidare upp till Norrland och återkommer till Gävle. De båda kunde efter skador inte fullfölja matchen mot Trinec.

Luleå inledde årets säsong utan att direkt övertyga. Visserligen plockade man några poäng både på hemma- och bortais men den första trepoängaren lät vänta på sig till den tionde omgången. Den sjuttonde oktober borta mot Malmö blev det en 2-1 seger. Bulans första seger efter sextio minuter på hemmaplan kom mot Växjö fyra dagar senare. Efter tio omgångar hade Luleå tretton poäng och en blygsam tabellplacering. Sedan dess har Bulan fått bättre fart på laget och nu ligger man sexa med trettioåtta inspelade poäng.

Brynäs har gått lite samma väg i serien. Vi får alltså se två lag på väg uppåt i tabellen på torsdag. Sjödin har sex poäng att plocka in på Luleå. Möjligheten att göra det under dessa två matcher finns. Men Bulan har förstås stenkoll på Brynäs även om laget har värvat lite nytt. Sjödin har givetvis tillsammans med Janne Larsson också bra koll på Luleå. Intressant att se vilken av dem som drar det längsta strået.

{!B}

Lagkapten Jacob Blomqvist har haft anledning att dra på smilbanden på sistone. Brynäs har börjat leva upp till vad som förväntades av laget när säsongen inleddes.

Torsdagens match startar klockan 19.00. På lördag är matchstarten flyttad till 14.45. Men Andreas Dackells hyllning inleds 14.30 så det kan vara en god tanke att vara på plats tillräckligt tidigt.

Matchbiljett till lördagen finns via nedstående länk.

Klicka här för att köpa biljett >>>

Sportreporter Peter Mansson