Säsongen över för Wakefield — som reser hem till Kanada
Publicerad: 2019-02-03
Jennifer Wakefield kom till Brynäs med höga förhoppningar inför säsongen. Men skador satte käppar i hjulet och det blev bara nio matcher i klubben. Nu är det klart att säsongen är över. Idag, söndag, reser hon hem till Kanada.

Jennifer Wakefield inledde säsongen lovande när hon gjorde två mål och en assist i sin första match för Brynäs.

Men redan i den andra matchen ådrog hon sig en hjärnskakning som hållit henne från spel under stora delar av säsongen.

Två månader senare var hon tillbaka i laget men efter bara ytterligare sju matcher fick hon en ny smäll och de gamla symptomen gjorde sig påminda.

Och mer spel än så blev det inte i Brynäströjan den här säsongen.

Under söndagen reser Wakefield hem till Kanada.

— Det är klart att vi kommer sakna Jennifer. Hon är en fantastisk hockeyspelare som lyfter alla lag hon är med i. Det har varit häftigt att få ha henne här i Brynäs, säger huvudtränare Magnus Carlsson och fortsätter:

— Samtidigt har hon missat stora delar av säsongen och vi har sagt hela tiden att om vi ska gå långt så är det kollektivet som ska ta oss dit. Men det är klart att vi kommer sakna henne.

Totalt blev det 18 poäng, varav 13 mål, på nio matcher i Brynäs.

— Jag hade velat spela betydligt mer den här säsongen än vad jag har gjort, så klart. Jag är tacksam för den möjlighet som Brynäs gett mig och jag önskar tjejerna lycka till i slutspelet. Nu är min huvudfokus att åka hem för att bli bättre, säger Wakefield.

— Vi hoppas att hon kan åka till Kanada och återhämta sig i sin hemmamiljö, säger Carlsson.

För Brynäs del väntar nu slutspel, som drar igång 13 februari — efter landslagsuppehållet.

Klicka här för att höra våra profiler berätta om damhockeyns resa över 20 års tid — och om drömmarna för de kommande 20 åren.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist