• Huvudsponsorer

Sista Snacket

12 oktober 2017 12:23
Herr

"Det gäller att jobba hårt och vara konsekvent" säger Tommy Sjödin.


Ibland hamnar lag i situationer där de närmaste matcherna känns lite mer viktiga än annars. Brynäs är i en sådan situation i dessa dagar. Spelet har hackat och poängen har uteblivit. Så när Skellefteå gästar Gavlerinken ikväll vore det väldigt välkommet med en seger.

Tommy Sjödin får ordet och får ge sin syn på vad som krävs för att vända den negativa trenden.

-Det gäller att jobba hårt och vara konsekvent. Och följa det vi har pratat om att vi ska göra. Man kan inte som individ tänka att nu gör jag så här istället för jag ska fan jobba. Då spricker det system som vi pratat om att vi ska jobba efter. Men det finns ingen spelare som åker runt och är slö. Snarare är det så att man överarbetar situationerna för att man vill bidra med något. Men det gäller att vara kall i skallen och ha tålamod, säger Sjödin.

Tommy Sjödin pekar ut rätt färdriktning inför kvällens match mot Skellefteå.

-Vi är i en position där vi inte vunnit på några matcher och vi behöver hitta tillbaka till enkelheten. Vi ledare har också ett stort ansvar. Vi måste få spelarna att förstå att enkelheten är det som gäller i detta läge. För backarna gäller det att ta de rätta bedömningarna. När ska man gå framåt och när ska man låta bli. De besluten har inte hela tiden varit klockrena. Överambition och ett viss mått av anspänning beror det på. Men vi har en riktigt bra backuppsättning och nu vill jag se att pucken går back till back framåt och djupt ner i anfallszon så att forwards har något att jobba med de gånger vi inte kan föra in pucken i zon.

-Ishockey handlar mycket om kamp. Det är kamp över hela isen och de kamperna ska vi vinna. Då är vi med och slåss om poäng.

-Ikväll möter vi ett åkstarkt lag som spelar tufft och går rakt på mål. Vi behöver stå för en jäkla arbetsinsats och kräma ut hundra procent ur varje spelare. Det gäller att ta snabba beslut och jobba därifrån, avslutar Sjödda.

Lucas Carlsson är en av Brynäs mer offensivt lagda backar.

-Vi backar måste väga av vissa situationer. När man ska spela enkelt som sarg ut eller göra det lite svårare. Det är ett av de viktigaste besluten en back ska ta. Jag måste gå framåt när det ges en möjlighet till det för det är så mitt spel är. Ikväll möter vi ett lag som kommer med fart och går hårt rakt på mål. Då krävs det lite extra från oss. Vi ska hålla dem utanför och vi måste vara stenhårda framför mål. Men det är vi förberedda på, säger Lucas Carlsson.

Framåt kan Linus Ölund vara en spelare som svarar för mål denna kväll.

-Det blir en fartfylld match. De brukar stressa riktigt hårt. Jag har inte sett dem spela denna säsong men vet att de är bra. Men vi fokuserar på det vi ska göra och vi ska bjuda på en bra match i högt tempo. Att hitta tillbaka till vårat spel är det viktigaste, säger Linus Ölund.

Laget ställer Roger Melin upp så här:

Målvakter David Rautio och Felix Sandström. I vilken ordning återstår att se.

Backpar blir Simon Bertilsson och Ryan Gunderson. Lukas Kilström och Henrik Larsson. Jörgen Sundqvist och Lucas Carlsson. Sjunde back Marc Zanetti.

Kedjorna är Aaron Palushaj med Mikael Johansson och Kevin Clark. Johan Alcén med Jonathan Granström och Jacob Blomqvist. Daniel Paille spelar med Linus Ölund och Juuso Ikonen. Fjärde linan bildar Daniel Mannberg, Christopher Liljewall och Alexander Bjurström.

Trettonde forward är Marcus Westfält.

För några dagar sedan skrevs detta på tavlan i omklädningsrummet. En viktig påminnelse om vad ishockey ska innehålla.

Klockan 19.00 släpps pucken och vi håller tummarna för en intensiv insats från ett glatt gäng brynässpelare.

Här köper du biljett till matchen: