"Det är dags nu!"
Publicerad: 2017-02-17
Herr
Assisterande tränare Tommy Sjödin inför morgondagens match mot Malmö Redhawks

Hej Tommy! Vill du till att börja med berätta hur du ser tillbaka på gårdagens match mot Leksand?

-Vi hade en riktigt bra genomgång efter matchen mot Djurgården där vi hade saker som vi ville förbättra inför mötet med Leksand. Vi gör en bra match där försvarsspelet sitter väldigt bra och David får hålla nollan på hemmaplan. Spelmässigt i övrigt gör vi en bra match, vi kontrollerar första och andra perioden. Tredje perioden spelar vi av på ett bra sätt och släpper inte till några mål. Sammantaget en klart godkänd insats.

Nu ska ni strax kliva på bussen för en lång resa ner till Malmö, vad gör ni i tränarteamet under resan?

-Vi passar på att kolla en del sekvenser från matchen igår, analysera vad vi gör bra och vad som kan förbättras. Vi får även tid över till lite individuella samtal med spelarna. Sedan kanske det blir lite frågesport, film eller någon bok för att få tiden att gå.

Om vi ser till morgondagens match, ni har haft svårt för Malmö under säsongen. Vad kommer krävas för att få med sig tre poäng till Gävle?

-Vi vill ha revansch mot Malmö, vi har inte tagit några poäng mot dem i den här säsongen, det är dags nu! Det kommer krävas samma arbetsinsats som igår och mer därtill, gör vi en stabil insats i försvaret så är vi giftiga framåt. Jag vet inte hur många mål vi gjort de senaste matcherna men det är ett gäng. Vi har goda möjligheter att ta alla tre poängen imorgon.

Några ändringar i truppen inför imorgon?

-Jesper Boqvist åker inte med till Malmö, Erik Broman tar hans plats och som trettonde forward har vi kallat upp Alexander Bjurström ifrån J20. Det blir även en ändring på backsidan där Johannes Kindvall går in istället för Simon Bertilsson.

Tack så mycket Tommy och lycka till imorgon!

-Tack ska du ha!

Skribent Johan Larsson