• Huvudsponsorer

Brynäs IF besökte Barnkliniken

15 december 2017 15:00
Brynäs

"Det var jättekul att få besöka barnen! Det var mycket glädje bland barnen och det märktes att det betydde mycket för dom att vi kom dit så det kändes jättebra."


Torsdag den 14 december besökte Brynäs IF Barnkliniken på Gävle Sjukhus. För Brynäs är det en självklarhet att göra besök hos barnen på Barnkliniken varje år runt jul. Som förening vill vi visa omtanke och vara med och bidra till att fler barn får en bättre jul. Besöket på Barnkliniken är en tradition sedan flera år tillbaka - och verkligen en tradition som Brynäs är mån om att bevara! Från Brynäs deltog spelare från dam- och herrlaget och representanter från lagen var Angelica Östlund, Wilma Ekström, Caroline Markström, Linus Ölund, Marcus Ersson, Lucas Carlsson och Johan Alcén. Självklart deltog även Brynäs-tigern!

Besöket var uppskattat av barnen där spelarna från Brynäs delade ut julklappar från Lekia och armband från Brynäs IF.

-Det kändes bra att få komma dit och träffa alla barnen och göra dom glada med julklappar men också att bara få umgås med barnen. Det syntes att det betydde mycket för dem, berättar Lucas Carlsson.

Spelarna fikade tillsammans med barnen men hann också med att spela både pingis, Air Hockey och TV-spel.

-Barnen har längtat så mycket efter den här dagen! berättade Anna Sving Sjöblom, lekterapeut på Barnkliniken.

-Det var roligt att träffa alla och se hur dom har det men också att spela lite spel och kunna göra deras dag lite bättre. Barnen hade och spred både glädje och energi, berättade Linus Ölund.

Det blev dessutom en hel del frågor om antal mål, olika målgester och positioner samt kommande matcher i SHL och SDHL. Det blev såklart även autografskrivande för spelarna!

Damlagets lagkapten Angelica Östlund berättade att det kändes väldigt bra att besöka barnen men framförallt att det var otroligt inspirerande att se barnens glädje.

-Vilka kämpar barnen är!

Marcus Ersson höll med Angelica om att barnen verkligen är kämpar.

-Det var jättekul att få besöka barnen! Det var mycket glädje bland barnen och det märktes att det betydde mycket för dom att vi kom dit så det kändes jättebra, säger Marcus Ersson.

TACK Lekia för julklapparna och TACK Barnkliniken att vi fick besöka er!

GOD JUL önskar Brynäs IF