”Tillsammans gör vi premiären fantastisk!”
Publicerad: 2016-09-19

Nu på fredag är det dags för SHL-premiär i Gavlerinken Arena, då Frölunda HC står för motståndet. Vi träffade Marc Zanetti, som blivit lite av en publikfavorit i Brynäs.

Genrepet mot Djurgården slutade med ännu en vinst för Brynäs IF. Försäsongen har sett riktigt bra ut med 7 vinster av 7 möjliga. Hur känns truppen efter en så stark försäsong?
- Vi har gjort en bra försäsong, men nu lägger vi det bakom oss. Det är god stämning i truppen, men vi är väl medvetna om att det är försäsongsmatcher vi vunnit. Vi kommer att ställas mot mycket tuffare motstånd nu när serien drar igång, även lagen vi spelat mot under försäsongen kommer att vara bättre i SHL. Vi måste fortsätta kämpa med att få in puckar i mål och hålla pucken borta från vårt eget mål. Viktigt att vi behåller fokus!

Den här säsongen är det en väldigt hård konkurrens på backsidan, hur hanterar du det?
- Man måste acceptera konkurrensen och göra sitt allra yttersta varje gång man är ute på isen. Jag fokuserar på att göra allt för att göra laget bättre och göra saker som är bäst för laget. Konkurrensen har positiva effekter på laget, då alla måste göra sitt yttersta hela tiden.

Dags för hemmapremiär mot Frölunda, hur går tankarna?
- Frölunda inledde säsongen med en tuff förlust borta mot Malmö i helgen och jag tror att de kommer att vara riktigt sugna på revansch. Frölunda som vann ligan förra året kommer att vara starka även denna säsongen, trots att de blivit av med en del spelare. De har en duktig tränare, så det kommer att bli två tuffa matcher.
- Kom till Gavlerinken och kolla på matchen, det kommer att bli kul. Hela laget är laddade för SHL och jag hoppas att alla fans är det också. Laget uppskattar verkligen när det är mycket supportrar på läktarna. Ju fler supportrar ju bättre, ta med era barn, föräldrar vänner och kollegor, så försöker vi tillsammans att göra premiären till något fantastiskt!

 

Brynäs IF – Frölunda HC
23 september kl 19.00
Gavlerinken Arena

 

Biljetter till premiären köper du här!

Kari Litmanen