Uddamålsförlust i den tredje kvalmatchen
Publicerad: 2021-04-12
Förlust 1-2 hemma mot HV71 i den tredje kvalmatchen och därmed står det nu 2-1 i matchserien till fördel för oss.

HV71 inledde matchen piggast och hade mycket puck medan vi hade svårt att skapa längre anfall och få pucken mot mål. Men efter att ha fått ett powerplay efter 12.31 vände det. I stället var det därefter vi som skapade ett tryck mot HV-kassen och vann tillslut även skotten i perioden.

I den andra perioden var det återigen HV71 som började starkast innan vi växte in i det mer och mer. När chansen kom i powerplay kom också matchens första mål. Efter ett bra tryck i powerplay hittade Anton Rödin från bakom målet fram till Emil Molin som smög in framför mål och satte dit 1-0 efter 28.33.

Men glädjen blev kortvarig. För endast 57 sekunder senare kvitterade HV71 och vi hade återigen ett likaläge.

Kvitteringen kom snabbt och ledningsmålet kom snabbt i den tredje perioden. Efter 24 sekunder hittade HV71 in med en puck och 1-2 var ett faktum. Därefter följde ett varsitt bortdömt mål innan vi fortsatte jakten på en kvitteringen.

HV71 försvarade sig väl och vi hade svårt att skapa några farligheter framåt. Det var egentligen endast under den sista minuten med utplockad målvakt som ett par chanser dök upp, men HV71 höll emot och plockade kvalets första seger.

Vi leder matchserien med 2-1 nu inför nästa möte på torsdag i Jönköping.

Brynäs IF - HV71 1-2

Första perioden: -

Andra perioden: 1-0 (28.33) Emil Molin (Anton Rödin, Greg Scott), 1-1 (29.26) Fredrik Forsberg (Christoffer Törngren, Emil Johansson)

Tredje perioden: 1-2 (40.24) Anton Wedin (Jordan Murray, Simon Önerud)

Skott: 23-17