• Huvudsponsorer

Grahn och Borgqvist till landslagskamp

19 juni 2017 14:08
Dam

Leif Boork samlar Damkronorna i Falun.


Brynäs målvakt Sara Grahn och forwarden Anna Borgqvist är båda kallade till Damkronornas Summer Camp. Ett första steg mot OS i Sydkorea som startar i februari nästa år.

Båda Brynässpelarna har varit med om olympiska spel tidigare. För Sara skulle deltagande i Sydkorea betyda ett tredje OS. För Anna ett andra.

-Vi har ett Summer Camp nu med början den 26 juni och med avslutning 2 juli, berättar Sara Grahn. Sedan är tanken att vi ska resa till Sydkorea lite senare i juli. Som en förberedelse inför OS. Under hösten kommer också en del småläger och turneringar.

Sara känner sig mycket vältränad efter att ha jobbat hårt i gymmet tillsammans med A-laget under fystränare Magnus Ågrens ledning.

-Jag har inga som helst skadekänningar och med Magnus hjälp har jag kunnat träna igenom hela kroppen på ett utmärkt sätt. Det är viktigt för att det gäller att visa på campen att man vill vara med och att man är redo. Det är tre till målvakter kallade så konkurrens finns.

Efter att ha kört ett antal olika tester första dagen under campen blir det ett par ispass om dagen, berättar Sara.

-Någon intermatch blir det också och Boork kör väl en del teori och spelidéer. Det är bra framför allt för de tjejer som inte varit med så mycket tidigare. Jag tycker att det är trevligt att träffa laget igen. Alltid roligt att möta människor, säger Grahn.

Efter åtta VM-turneringar, två olympiader och drygt tvåhundra landskamper vet hon vad som gäller för att det ska bli en fortsättning i landslaget.

-Det är därför jag tränar med killarna. Jag vill vara i toppform helt enkelt, säger Brynäs rutinerade målvakt.