Riktig nagelbitare när J20 tog sig till kvartsfinal
Publicerad: 2018-03-17
Jun
Brynäs vände matchserien och kämpade till sig kvartsfinalplatsen mot ett bra Södertälje.

-Jag fick bra passningar så då var det bara att stänka upp dem. Det var en bra match och det var kul att spela idag, säger Adam Boqvist efter matchen.

Så ödmjuk kan man vara efter att ha gjort två av de tre hemmamålen och avgjort åttondelsfinalen med fyra minuter kvar. Adam Boqvist fick mycket speltid och förvaltande den bra. Han var lite överallt på isen och ställde till det för gästerna. Ett högt betyg till honom förstås.

En annan Adam som var riktigt bra var lagkaptenen Hirsch. Han svarade för ett stort arbete och gjorde dessutom Brynäs ledningsmål.

{!D}

Adam Hirsch öppnade målskyttet i matchen i den första perioden.

-Vi slet så hårt under sextio minuter. Vi har några dippar men det är så jäkla skönt att vi klarar av det. Det var skönt att Adam satte friläget på slutet, vi fick energi av det. Mitt mål kom efter att deras back slarvade med pucken och jag fick tag i den och gjorde en sidledsförflyttning på målvakten och fick in den med en backhand, säger kapten Hirsch.

Det var väldigt nära att Södertälje hade tagit matchen till förlängningsspel. Det var ett konstant tryck mot Brynäs kasse under de sista minuterna och med mindre än minuten kvar hade de en puck i ribban. Men med hjälp av en utmärkt Samuel Ersson i målet höll Brynäs undan.

{!C}

Samuel Ersson hade en räddningsprocent på 93,55 och var som vanligt stabil i målet.

-Vi har gjort så här hela säsongen. Vi avgör sent i matcher och vänder matcher. Vi tror på det hela tiden. En sådan här seger där vi vänder matchserien ger en väldig energi till laget. Vi tar det med oss. Även om vi får kriga hårt så klarar vi det, säger Samuel efter slutsignalen.

Södertälje ska ha all heder efter sin insats. De pressade Brynäs ända in på målsnöret och spelade en energisk och skridskostark ishockey. Men det blev ändå Brynäs som tog sig vidare via 2-1 i matcher. Vilket lag det blir att möta i kvartsfinalspelet återstår att se.

{!A}

Assisterande tränare Henrik Orevik var sjuk så i Brynäs bås fanns instället J18-lagets huvudtränare Mikael Holmqvist för att assistera Mats Bäcklin.

SM-slutspel J20 Åttondelsfinal 3:3

Brynäs IF-Södertälje SK 3-2 (1-1,1-0,1-1)

Skottstatistik 32-31 (11-10,10-8,11-13)

Utvisningar BIF 5x2 min SSK 2x2 min

Publik 412

Brynäs mål: 1-0 Adam Hirsch utan assist (4.51) 2-1 Adam Boqvist assist Lucas Gustavsson/Gabriel Deutsch (32.15) 3-2 Adam Boqvist assist Linus Udd-Hellgren (55.51)