Förlust mot topplaget Luleå efter sudden
Publicerad: 2019-02-12
Efter en jämn och fartfylld match i Gavlerinken föll Brynäs i förlängningen mot Luleå med 1-2.

Första matchen efter landslagsuppehållet tog Brynäs emot Luleå hemma i Gavlerinken.

I den första perioden spelade lagen i hela 9 minuter utan en enda avblåsning.

Den första avblåsningen kom 9.32. Dessvärre i samband med matchens första mål - som Luleå stod för.

Brynäs fick chans att reducera i ett powerplay men ingen utdelning där och inför första periodvila stod det 1-0 på tavlan till gästerna.

3.52 in i den andra perioden dumpade Simon Bertilsson en puck från egen zon till Jesper Boqvist - som därmed kom i ett friläge och sköt in 1-1 till Brynäs.

Vi drabbades av en utvisning efter sex minuter av andra - men med en tät box spelade vi av det numerära underläget. Brynäs fick istället ett powerplay med fem minuter kvar av perioden - men ingen utdelning.

-Det är en jämn match tycker jag, vi byter lite chanser. Det är som en bra hockeymatch ska vara, bra fart och mycket kamper, sa Boqvist till Cmore i andra periodpaus.

När kommentatorn frågar hur han tog emot pucken svarar han:

-Det är lite flyt. Spelat mycket tennis i sommar också så det är väl det. En bra pass av ”Berra”.

I den tredje perioden jobbade båda lagen för ett ledningsmål.

Brynäs var flertalet gånger nära - och med tre sekunder kvar av perioden fick Brynäs tekning i egen zon.

Nicklas Danielsson hann med ett avslut mot mål som dessvärre gick utanför och matchen togs till förlängningsspel.

I sudden avgjorde Luleå efter 2.21 spelat via Emil Larsson och slutresultatet blev därmed 1-2 till gästerna.

Brynäs–Luleå 1-2 (0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

Första perioden: 0-1 (9.32) Niklas Olausson (Robin Kovacs, Karl Fabricius)

Andra perioden: 1-1 (3.52) Jesper Boqvist (Simon Bertilsson)