Brynäs tog Linköping till förlängningsspel
Publicerad: 2017-11-21
Herr
En poäng är ju bättre än ingen poäng

Den där aggresiviteten som är så viktig när man spelar ishockey saknades till vissa delar från Brynäs sida under den första perioden. Det var ett kraftigt övertag när det gällde puckinnehav från Linköpings sida. Brynäs försvarsspel såg bitvis oorganiserat och stressat ut. Man lät hemmalaget svepa in i anfallszon i våg på våg. Det tillsynes svaga försvarsarbetet började egentligen i mittzonen och spred sig in över den defensiva blålinjen och gav stora isytor för Linköping att jobba med. Trots detta så lyckades ändå Brynäs ofta med att hålla Linköping ute efter sargerna.

Framåt var det ett vasst Brynäs de gånger man tog sig in i anfallszonen. Redan efter bara dryga två minuter kunde Jacob Blomqvist sätta pucken i nät efter en utmärkt omställning. Daniel Mannberg startade upp anfallet vid den högra tekningscirkeln i egen zon och förde pucken djupt in i anfallszon. Där tog Johan Alcén över och gav en framstormande Blomqvist läge för mål.

{!C}

Daniel Mannberg och Jacob Blomqvist jublar efter Brynäs 1-0 mål.

Kort därefter drabbades Brynäs av en utvisning. Den klarade man som vanligt av med bravur. Men Linköping kunde ändå kvittera efter ett långt anfall där trötta Brynäsare blev kvar för länge på isen utan att kunna byta.

Det var en del tappade puckar och dåliga pass som störde Brynäs spel under den första perioden. Men när man väl träffade rätt i spelet så var det ett riktigt farligt anfallsspel man bjöd på. Som vid det vackra 2-1 målet. Det var klapp-klapp spel hela vägen över isen och Juuso Ikonens smörpassning till Linus Ölund som bara hade att sätta klubban till var magnifik. En utmanare till veckans mål.

{!A}

Juuso Ikonen var mycket bra och spelade fram till två mål.

Sedan kom tyvärr återigen en kvittering. Den kom till efter att Brynäs misslyckades med ett byte. Spelarna som kom in på isen hann aldrig hitta sina positioner och det var mängder med tom is för Linköpings målskytt att utnyttja. Brynäs hade då och då under matchen problem med bytena. Främst på grund av att Linköping pressade så pass hårt att det inte fanns tid till att få in fräscha spelare på ett vettigt sätt.

I mittperioden såg vi flera exempel på detta. Det blev långa byten i försvarsspel där många sekunder gick åt till att jaga pucken. Sådant tröttar ut spelare men Brynäs stred på bra och höll perioden mållös. Chansmässigt så vann man den till och med. Aaron Palushaj hade en puck i stolpen och Jacob Blomqvist var senare nära att göra sitt andra mål för kvällen.

Ett tredje mål för Brynäs kom också men då var vi inne i den tredje perioden och målskytten hette Aaron Palushaj. Men Linköping kom igen ännu en gång och kvitteringen kom mitt i perioden. Det gjorde att matchen stannade på tre lika och förlängning tog vid. Då i spelet det tre mot tre kunde Linköping avgöra med 3.56 kvar till en väntande straffläggning.

-Vi var inte riktigt kyliga när tillfällen gavs. Men en poäng är ju bättre än ingen poäng, sade Tommy Sjödin efter matchen. Och det är ju så. Det var en viktig poäng som bärgades. Nu väntar två ytterligare bortamatcher under veckan. Kämpar man på lika bra då kommer fler poäng att rulla in. Det här var absolut en godkänd insats mot ett hemmastarkt Linköping.

Plusslistan innehåller Marcus Ersson som var matchens bästa back. Han fick också mycket speltid och blev bättre och bättre matchen igenom.

{!B}

Marcus Ersson var matchens bästa back. Rolig att se hur klokt den unge backen spelar.

Samma sak gällde den andra kedjan med Aaron Palushaj, Linus Ölund och den så smarte och lurige Juuso Ikonen.

Aaron Palushaj gjorde mål igen och var nära fler nätkänningar. Pluss för honom och dessutom för laginsatsen i stort även om de första tjugo minuterna saknade riktig aggresivitet.

Minus för alldeles för många förlorade tekningar och för att man spelade lite för svårt då och då.

Linköping HC-Brynäs IF 4-3 (2-2,0-0,1-1,1-0)

Skottstatistik 29-23 (9-8,9-6,9-8,2-1)

Utvisningar LHC 1x2 min BIF 1x2 min

Brynäs mål: 0-1 Jacob Blomqvist assist Johan Alcén/Daniel Mannberg (2.20) 1-2 Linus Ölund assist Juuso Ikonen/Aaron Palushaj (13.19) 2-3 Aaron Palushaj assist Juuso Ikonen (43.08)