Nu återstartar regionen och laddar för Playday – anmäl er förening och aktivitet
Publicerad: 2021-10-05
En bra start
Tillsammans med våra partners och regionens föreningar bjuder vi in till Playday - en helt gratis aktivitetsdag för barn. Nu kan du anmäla din förening och aktivitet till dagen.

En bra start har som mål att ska skapa utrymme för meningsfulla, kreativa och lekfulla aktiviteter på barnens hemmaplan. Framför allt har vi valt att fokusera på känsliga tidpunkter för barnen såsom lov och helger då vi erfarit att många barn under skolloven känner sig isolerade och med utan en meningsfull sysselsättning.

Playday är en aktivitet som syftar till att barn i Gävle ska få en rolig och upplevelserik dag på lovet då fritidsutbudet inte är organiserat eller tillräckligt. Det ska också möjliggöra för föreningar att visa upp sin verksamhet för många barn. Ett mer långsiktigt syfte är att våra aktiviteter ska bidra till att fler barn hittar en varaktig fritidssysselsättning hos en förening som passar just dem.

Playday har arrangerats sedan En bra starts etablering 2014 tillsammans med flera viktiga aktörer och organisationer. Arrangemanget har blivit ett viktig inslag för många föreningar i rekryteringen av nya medlemmar och har definitivt varit ett lyckat inslag för just barnen under loven.

Efter ett tungt år, med mängder med inställda aktiviteter, återstartar vi nu igen. Med den givna målsättningen att hela tiden utveckla Playday-konceptet.

Nu har ni som förening möjlighet att återigen visa upp er och berika barnens upplevelse på lovet och därigenom också möjliggöra att rekrytera fler medlemmar.

Vi hoppas att ni vill vara med och göra denna dag tillsammans med oss. I och med det ovissa läget under hösten har aktivitetens genomförande varit något osäkert. I förra veckan verkställdes folkhälsomyndighetens nästa steg i trappan med att åter öppna samhället och vi har med kort varsel beslutat att genomföra Playday så kvalitativt som det bara går. Vi vet att många barn längtar och vi vill göra allt vi kan för att skapa en minnesvärd dag. Vi hoppas att ni också vill vara med.

Vi tror att det är nu vi behövs, för barnens skull, mer än någonsin.

Det är definitivt inte bara idrottsföreningar som har möjlighet att delta, utan alla organisationer som har ett syfte att aktivera barn och ungdomar är välkomna.

Föreningar som deltar får en anvisad plats, antingen i Monitor ERP Arena eller på en annan plats på Gavlehovsområdet efter önskemål. Ange det i formuläret när du anmäler din förening. Sista dag för anmälan är 24 oktober och du anmäler dig genom att klicka här.

Praktisk information om Playday:

Dag: 4 november

Tid: 10.00-15.00

Plats: Monitor ERP Arena och övriga arenor på Gavlehovsområdet

För vilka: Kostnadsfritt för alla barn

_För alla medverkande föreningar erbjuds också gratis inträde och biljett till SHL matchen mot Örebro HK den 30/11. Ta chansen att hylla era fantastiska ledare eller engagerade i föreningen och tillsammans uppleva Monitor ERP Arena som en rolig kvällsaktivitet. Ange i formuläret ert önskade antal biljetter. _

Brynäs IF