Brynäs klara för semi - ”Det är bara att gratulera”
Publicerad: 2017-03-28
Herr
Man inledde kvartsfinalspelet med att fullkomligt köra över Linköping med 6-0 och man avslutade på samma sätt. David Rautio spikade åter igen kassen och höll nollan och blev för tredje gången vår zero hero.

Man trodde att det skulle bli som det varit de senaste matcherna; jämnt. Och matchen inleddes med två lag som turades om med pucken. Brynäs fick en del speltid i offensiv zon men brände många lägen nära inpå kassen. Linköping kontrade med att vara riktigt farliga i spelvändningarna och Rautio får ta hand om en hel del och hamnar i några krångliga situationer.

Efter en mållös första period målades en ny matchbild upp framför de 6021 åskådarna på plats. 1:55 dunkar Daniel Paille in kvällens första mål efter en retur från Högberg. Strax därefter ljuder måltutan igen men målet blir bortdömt efter spel med hög klubba. Men det hade lossnat totalt för Brynäs och nu skulle det bli åka av.

10:11 kommer 2-0 målet när Kevin Clark får en fin pass av Jesper Jensen, kommer fri och kan lägga den mellan benen på Högberg. 49 sekunder senare stänker Ponthus Westerholm in 3-0 och minuter efter kan också Oskar Lindblom styra in en puck. Man går till pausvila med en ledning med 4-0.

Det var en relativt händelös inledning på matchens tredje period. Spelet gick fram och tillbaka utan några riktigt skarpa lägen för något av lagen. Brynäs fick till slut till bra press på Linköping och efter en skarp attack hamnar pucken vid Jacob Johansson ena ben – helt fri för Johan Alcén att lägga in i öppen kasse.

Matchen var avgjord och Linköping hade ingenting att slå tillbaka med. Med 2:36 kvar av den tredje perioden kan även Pathrik Westerholm näta och man avslutar alltså kvartsfinalerna på exakt samma sätt som man inledde – med en vinst med 6-0. Brynäs IF är klara för semifinal för första gången sedan guldåret 2012.

”Brynäs har vunnit fyra matcher. Två av matcherna har de vunnit stort – och det är bara att gratulera”, säger Linköpings tränare Dan Tangnes.

Det är i morgondagens sjunde och avgörande kvartsfinal, mellan Frölunda HC och Skellefteå AIK, som Brynäs motstånd i de kommande seminfinalerna fastslås. Men vilket motstånd man helst möter har inte Brynäs tränare Thomas ”Bulan” Berglund börjat tänka på ännu.

”Jag har inte hunnit tänka så långt nu. Det är oväsentligt. Vi ska luta oss tillbaka och se matchen imorgon”

Blir motståndet Skellefteå AIK kommer Brynäs inleda semifinalspelet hemma i Gavlerinken Arena söndagen den 2/4. Blir det istället Frölunda HC kommer den första semifinalen att spelas borta på söndagen och nästa hemmamatch blir i sådant fall tisdagen den 4/4. Biljetter till kommande seminfinaler köper du här: http://bif.ebiljett.nu/

**#nu17tarvi14 **

Matchkommunikatör Linda Igglund