Gevalia förlänger som partner till Brynäs IF
Publicerad: 2022-06-23
Brynäs IF
Partnerskapet mellan Brynäs IF och Gevalia behöver ingen djupare presentation. Kort och gott en klassiker sedan 60-talet. Nu fortsätter idrottsveriges mest klassiska partnersamarbete. Brynäs IF och Gevalia har förlängt partnerskapet med ett år. Dessutom har processen för framtiden redan inletts.

– Även om det kanske inte är så oväntat finns det inget härligare än att kunna säga: Vi fortsätter tillsammans, säger Johan Cahling, direktör för kommersiellt, hållbarhet och varumärkesutveckling, Brynäs IF.

Gevalia väljer att förlänga som officiell partner till Brynäs IF. Parterna har haft ett utgående avtal och diskuterat en förlängning och nu är beslutet taget. Gevalia och JDE Coffee, som idag äger Gevalia, kommer även fortsatt att vara officiell kaffeleverantör till Brynäs IF och Monitor ERP Arena.

– Gevalia är tydliga med att dom ser Brynäs IF som en stark lokal och nationell samarbetspartner, även framåt i tiden. Brynäs IF och Gevalia känns som en perfect match. Brynäsfansen är en mycket viktig målgrupp för Gevalia och Gevalia är ett mycket viktigt kaffe för Brynäsfansen. Det är också glädjande att vi tillsammans ökar fokus på hållbarhet och hållbar utveckling, det ligger helt i linje med hur vi vill växa tillsammans, fortsätter Cahling.

Partnerskapet fokuserar på främst tre områden:

  • Det ska såklart serveras Gevaliakaffe till Brynäsfansen i Monitor ERP Arena.
  • Gevalia förstärker sitt sociala engagemang i En bra start. Tillsammans med Brynäs IF och partners vill Gevalia ge fler barn och unga en bra start i sina liv. Fler schyssta kompisar, fler i rörelse och fler i sysselsättning.
  • Gevalia ska, inom ramen för partnerskapet, på olika sätt skapa goda och roliga möten med Brynäsfansen - även på bortaplan. Så, håll utkik!

Under avtalsförlängningen har det varit tydligt att hållbarhet och hållbar utveckling ligger högt upp på agendan inom Gevalia och JDE Coffee.

– Vi pratar om megatrender. Det är trender som vi alla behöver förhålla oss till. Hållbarhet är en sådan, och det gäller över hela världen. Vi har slagit in på den vägen sedan flera år tillbaka och därför välkomnar vi när våra partners eller helt nya företag vill engagerar sig med Brynäs IF med fokus på Agenda 2030, globala målen och att tillsammans med oss skapa fler vinnare även vid sidan av isen, avslutar Cahling.

Gevalias varumärkeschef, Anna Bakalarska, kommentarer förlängningen:

– Vi är otroligt stolta över partnerskapet med Brynäs IF, det är bara att titta på historien, det har nästan blivit som ett äktenskap. Att fortsatt få servera kaffe åt Brynäs IF och Brynäsfansen i Monitor ERP Arena värderar vi högt. Tillsammans med alla tusentals kaffe- och brynäsälskare runt om i Sverige hoppas vi kunna skriva ny framgångsrik historia i både SHL och SDHL samt vid sidan av isen.

JDE Coffee’s och Gevalias fokus på social- och miljömässig hållbarhet samt det ökade engagemanget i En bra start och Brynäs IF är en viktig del i det framtida arbetet.

– Gevalia har ett starkt engagemang för miljö och hållbarhet. I Gävle jobbar vi med olika initiativ för att minska påverkan på miljön. Vi jobbar även aktivt med hållbarhet i våra kafferegioner, just nu med fokus på Honduras och Peru där projekten inriktar sig på att bidra till samhällsutveckling och förbättrade levnadsförhållanden för kaffeodlande familjer i frågor som rör jämställdhet, inkludering av unga och barns rättigheter, säger Bakalarska och fortsätter:

– För att vara konkurrenskraftig idag och attrahera människor krävs ett bra hållbarhetsarbete. Det är viktigt för Gevalia att bidra till social hållbar utveckling – framför allt där vi själva producerar kaffet. – Tillsammans med Brynäs IF och En bra start kan Gevalia vara med och arbeta för en social hållbar utveckling för barn och unga i Gevalias hemstad Gävle, samtidigt som vi kan utveckla relationen med de för oss så viktiga Brynäsarna runt om i Sverige.

Brynäs IF