Brynäs J20 förlorade den första åttondelsfinalen
Publicerad: 2018-03-15
Jun
Det blev ingen lyckad kväll på bortais mot Södertälje.

-Vi kan bara se till oss själva. Vi var inte tillräckligt bra den här gången, sade tränare Mats Bäcklin efter 6-2 förlusten i Scaniarinken i Södertälje.

Brynäs kom aldrig igång med spelet och kunde inte koppla något grepp på Södertälje. Efter att hemmalaget tagit ledningen i början av den första perioden kvitterade backen Lucas Gustavsson i den sjunde minuten.

Södertälje tog dock åter ledningen men Adam Hirsch såg till att det var lika på två när den andra perioden startade. Hemmalaget vann sedan båda de sista två perioderna med 2-0 och sände hem Brynäs med en förlust som nu måste repareras på fredag då lagen möts igen. Då har Brynäs fördel av hemmaplan. Vinst där och det blir en tredje och avgörande match på lördag. Även den spelas i Gavlerinken.

{!A}

Assisterande tränare Henrik Orevik och Mats Bäcklin fick resa hem med en förlust efter den första åttondelsfinalen.

-Det svängde fram och tillbaka i den första perioden. Men vi fick inget riktigt tag i dem och de växte av det. Det är bara att konstatera att vi föll mot ett bättre lag denna gång, sammanfattar Mats Bäcklin.

Noterbart är också att två andra topprankade lag förlorade sina inledande matcher. Tabelltrean från J20 SuperElit Top 10 Linköping förlorade mot Örebro och femman Färjestad förlorade mot Karlskrona.

Åttondelsfinal 1 J20 SM-slutspel

Södertälje SK-Brynäs IF 6-2 (2-2,2-0,2-0)

Skottstatistik 27-27 (9-9,13-8,5-10)

Utvisningar SSK 4x2 min BIF 2x2 min

Brynäs mål: 1-1 Lucas Gustavsson assist Oliver Nordberg (6.39) 2-2 Adam Hirsch utan assist (11.11)