"Vi ser verkligen fram emot internmatchen"
Publicerad: 2015-08-10

Den här veckan börjar Thomas "Bulan" Berglund att finslipa på det lag som ska stå redo den 17 september. Den 13 augusti får huvudtränaren uppleva sin första internmatch med Brynäs IF. En gammal tradition som faller han i smaken. 

Nu samlar Thomas ”Bulan” Berglund sina mannar för den officiella ispremiären i Gavlerinken Arena. Redan på torsdag väntar säsongens första drabbning för truppen och nyförvärven kan äntligen möta Gävlepubliken. Då gör laget, tillsammans med 9 NHL-stjärnor, upp om segern i den traditionella internmatchen Svarta mot Vita.

Efter vårens avslutning väntar nu huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglunds första uppstart av säsongen i Brynäs IF. Tillsammans med Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs IF, pågår arbetet med att få spelarna i toppform inför seriepremiären.
- Just nu jobbar vi mycket med att bygga upp grunderna och komma igång med skridskoåkningen. Det blir lite andra muskelgrupper som ska komma igång nu efter sommarträningen. Individuell teknik och grunderna i spelet ligger också i fokus. Vi har ju många nya i laget och vi vill att de ska komma in snabbt i hur vi ska spela.

Redan nu på torsdag kommer laget att drabbas samman i en internmatch i Gavlerinken Arena. Svarta möter vita, och evenemanget har blivit mycket uppskattat under åren av såväl spelare som publik.
- Det ska bli riktigt roligt på torsdag. Att det kommer vara fri entré gör att många som är nyfikna på laget får möjlighet att komma hit, det är ju skitkul. Vi ser verkligen fram emot den här internmatchen, det kommer att bli väldigt roligt.

Även om spelet är långt ifrån lika tufft som när Svarta mot Vita avgjordes på 70-talet tror ”Bulan” att vinnarskallen i samtliga spelare kommer att kliva fram.
- Det här är ju en vänskapsmatch, och det kommer inte att bli några närkamper som i en vanlig seriematch. Men när man kommer ut på isen kommer man att vilja vinna, en sådan här match vill ingen i laget förlora.

Förra året tog sig drygt 5200 personer till Gavlerinken för att träffa spelare, nyförvärv och NHL-stjärnor. I år hoppas Berglund att få se minst lika många på läktaren.
- Det skulle vara väldigt roligt om det blir mycket folk. Det är alltid roligt att komma in och se att det är fullsatt, det är en väldigt stor skillnad mot när det är lite glest på läktaren. Gävle är en hockeystad och jag hoppas många tar sig hit, det blir en väldigt stor känslomässig skillnad för spelarna att ha fansen på läktaren.

Efter att internmatchen avgjorts väntar nästa batalj redan efter en vecka. Den 21-22 augusti avgörs Gävle-Dala duellen där både dam- och herrlag gör upp om segern tillsammans med supportrar och sponsorer. Innan seriestart spelar Brynäs IF träningsmatcher mot bland andra Modo, Örebro, Djugården och Almtuna.
- Under de här matcherna ska vi slipa på de tekniska detaljerna och bli så individuellt skickliga som möjligt. Det här ger oss chansen att se vad som behöver rättas till och vad vi ska behålla i spelet. Den 17 september ska vi stå på isen så väl förberedda som vi bara kan. 

Läs mer om Brynäs försäsongsmatcher här.

Madelene Åhlström