Lindbäck hoppas på ny publiksuccé
Publicerad: 2015-08-11

Han är en av de NHL-spelare som syns flitigt i Gavlerinken under sommaren. Anders Lindbäck har bland annat tränat tillsammans med laget och på torsdag spelar han Svarta mot Vita för andra gången.

Förra året var första gången Anders Lindbäck fick möjlighet att vara med i Brynäs internmatch, och när Stefan Bengtzén ringde upp honom i år var svaret självklart.
- Det var jättekul att han frågade. Brynäs är grymma mot oss spelare som kommer hit under sommaren och låter oss träna och vara med och hjälpa till. Det är bara roligt att ställa upp. Det här är en rolig start på säsongen, även om det är tidigt för oss. Det är skönt att få komma igång ordentligt och få bryta av träningen med den här matchen.

På torsdag är han inte ensam NHL-spelare att vara med. Hela åtta spelare till kommer att delta, och Nicklas Bäckström som är skadad kommer även han att finnas på plats. Anders som spenderar stora delar av somrarna i Gavlerinken har dessutom fått chansen att lära känna de nya spelarna i laget.
- Många av grabbarna har man ju spelat juniorhockey tillsammans med så det är kul att få komma hem och träffa och spela med dem igen. Några spelare som Anton Rödin och Simon Bertilsson har jag känt länge, och Jörgen Sundqvist till exempel har ju spelat här sedan min tid. De nya spelarna lär man känna allt eftersom när man är här, så den här matchen är riktigt rolig att spela.

Förra året drog Svarta mot Vita rekordmånga besökare och matchen fick skjutas upp så att de drygt 5200 personerna skulle hinna in i arenan. Lindbäck hoppas nu att minst lika många sitter på läktaren när pucken släpps på torsdag kl 18.30.
- Det var riktigt lyckat förra året när det kom så mycket folk och det var riktigt kul att spela. Jag tycker att det är bra att det är gratis inträde så att alla får chansen att komma hit och kolla. Jag hoppas att så många som möjligt kommer på torsdag. Vi ska försöka bjuda på en rolig hockeymatch.

På 70-talet när internmatchen infördes var det riktigt tuffa och fysiska matcher. Men trots att det är lite mer vänskapliga idag tror Anders på en bra match med mycket fart.
- Vi är ju alla vinnarskallar i det här gänget så det kan nog hetta till lite. Grabbarna har väldigt bra fart på träningarna så jag tror att det blir ett högt tempo, speciellt eftersom vi bara spelar två perioder. Många vill nog passa på att visa upp sig lite så det kommer att bli en riktigt bra match.

Madelene Åhlström