Vinst mot Färjestad efter straffar
Publicerad: 2018-12-30
Tomi Sallinen gjorde sitt första mål i Brynäströjan och Victor Söderström blev matchhjälte när han avgjorde på straffar. Brynäs avslutade året med att vinna borta mot Färjestad med 4-3.

Tidigt i den första perioden tog Färjestad ledningen med 1-0 efter 2.14 spelat.

Lagen spelade jämnt och skapade chanser åt vardera håll.

I ett powerplay kvitterade vi till 1-1 via Ryan Gunderson - för att sedan ta ledningen med 2-1 via Daniel Mannberg strax innan periodpaus.

I slutskedet av perioden skadades Färjestads målvakt Markus Svensson och in mellan stolparna ställdes Adam Werner.

8.53 in i den andra perioden kvitterade Färjestad.

Brynäs hade i den andra perioden totalt sex minuter i numerärt underläge. Men med en tät box spelade de av det trots ett aggressivt spelat Färjestad.

Inför periodvila stod det 2-2 på tavlan.

I tredje perioden gjorde Färjestad ett mål som blev bortdömt - men inte långt därefter lyckades de få in en puck och tog ledningen med 3-2.

18.42 plockade Brynäs målvakten - därefter tog de en timeout och med endast 40 sekunder kvar på tidtagaruret kvitterade vi till 3-3 när Tomi Sallinen petade in en lös puck och därmed gjorde sitt första mål i Brynäströjan.

I sudden var det ett böljande spel och båda lagen hade vassa målchanser - men ingen utdelning och matchen togs till straffläggning.

Victor Söderström blev matchhjälte när han kyligt avgjorde och satte båda sina straffar som gjorde att Brynäs tog två poäng.

Färjestad–Brynäs 3-4 (1–2, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (2.14) Joakim Nygård (Jesse Virtanen), 1-1 (9.22) Ryan Gunderson (Joel Kellman, Simon Bertilsson) spel fem mot fyra, 1-2 (19.37) Daniel Mannberg (Jacob Blomqvist, Emil Forslund)

Andra perioden: 2-2 (8.53) Ilari Melart (Oskar Steen)

Tredje perioden: 3-2 (9.28) Jesper Olofsson (Axel Ottosson, Marcus Nilsson), 3-3 (19.20) Tomi Sallinen (Jesper Boqvist, Ryan Gunderson)