"Väldigt mycket prestige när vi spelar"
Publicerad: 2015-08-12

Med tio säsonger i Brynäströjan bakom sig har det blivit dags för Jörgen Sundqvist och Brynäs IF att dra igång försäsongen 2015 på allvar. Nu på torsdag snörar de på sig skridskorna för den prestigefyllda internmatchen Svarta mot Vita.

Hallå där Jörgen Sundqvist, nu börjar det närma sig torsdag och årets internmatch som ska avgöras. Hur känns det?
- Det är riktigt roligt! Svarta mot Vita har blivit som en uppstart för den kommande säsongen och det känns som en lagom start. Internmatchen ger oss en chans att komma in i grejerna, det är bättre att ta det då istället för på en träningsmatch.

Vad har du för förhoppningar inför torsdagen?
- Jag hoppas att det kommer att bli något liknande som förra året. Det tror jag det kan bli också, det är många som vet om att vi spelar så jag hoppas att de kommer hit. Är det mycket folk här blir det mycket roligare att spela och det blir automatiskt att man tar i lite extra då. Man vill ju inte förlora inför all den publiken.

Ni spelar mot era lagkompisar, hur tufft spel blir det?
- Det är klart att man tar i lite, men det brukar bli lite mindre än en vanlig match. Det blir så omedvetet, ingen ska ju bli skadad i en sådan här match.

Ligger det något mer än prestige i potten för segraren?
- Självklart är det väldigt mycket prestige när vi spelar. Det är alltid tråkigt att komma in i omklädningsrummet som det förlorande laget. Ibland har vi haft några små straff för förlorarna, och någon gång har vi tippat lite internt och pengarna går till lagkassan.

Likt förra året kommer rekordmånga NHL-spelare att vara med. Vad tycker du om det?
- Det är roligt att få spela med NHL-spelare som är riktigt bra. Sen har ju jag spelat med nästan alla de här grabbarna när de spelade här i Brynäs, så för mig är det ju alltid kul att få träffa dem och lira ihop igen.

Nu har ju laget tränat ihop under hela sommaren och ni har varit på is en vecka lite drygt. Vem är mest taggad och gör första målet imorgon?
- Oj, jag tror att någon av Westerholmarna gör det. Jag tror de är riktigt taggade inför den här matchen.


Svarta mot vita är en internmatch där A-laget, tillsammans med NHL-spelare drabbas samman. Nedsläpp sker kl 18.30 och inträdet är gratis. 

Madelene Åhlström