• Huvudsponsorer

Jonathan Granström tillbaka mot Skellefteå

18 december 2017 14:00
Herr

Kan Brynäs upprepa segern från förra mötet mot Skellefteå? På tisdagskvällen vet vi svaret.


Förra gången Brynäs reste upp till Skellefteå för match var det under väldigt speciella omständigheter. Det var dags för omgång nio i SHL och Roger Melin hade fått lämna sitt tränaruppdrag efter omgång åtta bara två dagar tidigare. Skellefteå var motståndare även då och Brynäs hade fallit tungt med 8-2 på hemmais.

Det blev Tommy Sjödins första match som huvudcoach och uppdraget att inleda borta mot Skellefteå, där Brynäs haft det mycket svårt de senaste säsongerna, och med en storförlust hemma bakom sig verkade tufft. Men mot alla odds klev Brynäs på bussen efter matchen där uppe i norr med tre poäng i bagaget. Ryan Gunderson gjorde 1-0 i spel fem mot fyra och en annan back, Lucas Carlsson, satte 2-1 pucken i nät efter en kontring i spel fyra mot fem. Felix Sandström bidrog starkt till segern med en räddningsprocent på nästan nittiosju.

Det där är trevliga minnen men de betyder egentligen inte mycket alls när lagen åter drabbar samman. Ställningen när pucken släpps är 0-0 och det är minst sextio minuters fight som gäller.

-Vi måste komma ut och göra tio mycket bra minuter direkt. Klarar vi det är vi med i matchen. Skellefteå är ett riktigt bra lag, säger Ryan Gunderson inför morgondagen.

Ryan Gunderson firar med lagkamrater efter 1-0 målet mot Skellefteå.

-Den här gången kommer vi från en bra period. Det vi har tryckt på nu är att vi tar tag i detta faktum. Då tryckte vi på att spela lite mer defensivt, nu är det lite mer detaljer i det, säger Tommy Sjödin.

Sjödin kan också berätta att Jonathan Granström är tillbaka. Han kommer att spela i den fjärde kedjan tillsammans med Marcus Westfält och Samuel Asklöf. Det definitiva laget kommer i Sista Snacket under morgondagen.

-Tuff match mot ett topplag. Vi vet vad vi ska göra men det är en svår uppgift. Den kräver en topprestation. Men vi har många som är heta nu och vi har haft ett bra målvaktsspel. Vi ska fortsätta på den inslagna vägen, säger Johan Alcén.

Efter den här resan kommer ytterligare en på torsdag då Brynäs reser till Växjö. Därefter får vi se laget i Gavlerinken. På annandagen gästar Färjestad och redan nu har fler än femtusen skaffat biljett till den matchen.

Via den här länken kan du köpa en biljett om du inte redan har hunnit med det.

Klicka här för att köpa biljett >>>