• Huvudsponsorer

Årets sista match - Örebro i Gavlerinken

29 december 2017 13:00
Herr

Fyra segrar på raken mot Örebro. I morgon går Brynäs för tre nya poäng.


Brynäs har inte varit någon drömmotståndare för Örebro. De två sista matcherna under den förra säsongen plus båda mötena i Behrn Arena denna höst har slutat med vinster för Brynäs. Örebro har framför allt haft problem med Johan Alcén som tycks göra mål varje gång närkingarna finns på andra sidan isen.

Nu är det i morgon dags för säsongens första möte i Gavlerinken. Gästerna ligger elva i tabellen. Positionsmässigt nära Brynäs men i realiteten långt efter då det saknas elva poäng för dem innan de kan snuva Tommy Sjödin på tiondeplatsen.

Johan Alcén och Daniel Mannberg firar mål mot Örebro.

Senast föll Örebro hemma mot Frölunda. Man hade 2-2 till knappt sju minuter återstod då gästerna avgjorde matchen i spel fem mot fyra. Båda hemmamålen kom från Marcus Weinstocks klubba. Det var ingen dålig match Örebro svarade för och man vann också skottstatistiken. I matchen före det blev det en 5-2 förlust i Jönköping. Där höll Örebro 2-2 till sent i den andra perioden. Under de sista minuterna av matchen ökade HV71 på målproduktionen med ett par mål. Ett resultat som inte riktigt speglade matchen. Örebro var närmare poäng än så, men man har lite problem med att hålla hela vägen ut. Marcus Weinstock målade även i den matchen. Brynäs bör se upp med honom på lördag.

För Brynäs del har poängen ramlat in i en glädjande snabb takt. Två nya togs i torsdagens möte borta mot Karlskrona. Det kanske inte var lagets bästa prestation under säsongen, men ett par pinnar på bortais är heller inget att skämmas för. Före det besegrades Färjestad i Gavlerinken. Aaron Palushaj har varit en av de mest tongivande spelarna när det gäller målproduktionen. Men samtliga formationer har bidragit på sistone och Sjödin har ett väl avvägt och djupt lag att bossa över.

Aaron Palushaj ligger sjua i SHL:s poängliga med tolv mål och 19 assist. Med totalt 31 poäng har han åtta upp till ledande Joakim Lindström, Skellefteå. Med på listan över de 25 bästa finns ytterligare två Brynässpelare. På tolfte plats ligger Ryan Gunderson med 23 poäng. Han är ligans näst bästa back poängmässigt med bara Växjös Joel Persson poängen före. Intressant med Ryan är också att han är den ende på listan som har en nolla i kolumnen för utvisningsminuter. På tjugofemte plats hittar vi sedan Kevin Clark med tio mål och lika många assist.

Trots att poängen för Brynäs har ramlat in har inte tabellpositionen förändrats på ett tag. Kikar vi på hur det ser ut så ligger Luleå på positionen före med två poäng mer. Bulans gäng reser till Skellefteå på lördagen. Åtta ligger Malmö tre poäng före och det är Djurgården borta som gäller för skåningarna under lördagen. Sjuan Frölunda och sexan Linköping har båda sex poäng mer än Brynäs. Frölunda möter Mora hemma medan Linköping hälsar Karlskrona välkomna.

Biljettförsäljningen har på fredagsförmiddagen passerat 5000. Har inte du någon biljett så gå via länken nedan och skaffa dig en. Matchen startar 18.00 och det är förstås din sista chans att se Brynäs spela match under 2017. Missa inte den!

I morgon kommer Sista Snacket med bekräftat lag och kommentarer från spelare och ledare. Dessutom kan du via vår liverapport följa lagets uppladdning redan från morgonen och över matchvärmningen på förmiddagen.

Klicka här för att köpa biljett >>>