• Huvudsponsorer

”Vi vill göra hockey tillgängligt för alla”

25 mars 2017 11:57
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
Emelie Hübner
En bra start

Varje onsdagseftermiddag kommer grupper med barn och unga på besök till Gavlerinken för att delta i aktiviteten Hockey för alla.


Brynäs IF skapar samhällsnytta genom verksamheten En bra start. Tillsammans med UNICEF, Brynäs IF:s starka partners och i samverkan med många andra goda krafter och föreningar arbetar Brynäs IF för att alla barn och unga ska få en bra start i livet. Ett område inom En Bra Start är ”Lek och aktivitet”, där bland annat ”Hockey för alla” är en av aktiviteterna.

Hockey för alla ger barn och unga chansen att få prova på att åka skridskor och spela hockey. Varje onsdagseftermiddag kommer grupper med barn och unga från Lilla Sätraskolan och aktivitetscentret Rapatac på besök till Gavlerinken för att delta i Hockey för alla. Kristian Nervik Nilsen arbetar som aktivitetsansvarig i En Bra Start och beskriver Hockey för alla så här:
Hockey för alla ska ge barn som inte vanligtvis har möjlighet att åka skridskor och leka ute på isen. Vi vill göra hockey tillgängligt för alla. Vi använder musik och spontanidrott till att skapa en positiv känsla runt att åka skridskor. De är fantastisk och se hur bra tjejerna och killarna trivs ute på isen. Det är skratt och leenden, beskriver Kristian Nervik Nilsen.

Grupperna som kommer och ska delta i Hockey för alla får låna och använda utrustning som En Bra Start har i lager.
Ja vi har en hel del utrustning som vi lånar ut vid Hockey för alla, dessutom förser och sprider vi utrustning till regionens övriga ishallar, redan idag finns utrustning på Kastvallen, Nickback Arena och på Brynäsvallen. Målet är att alla ishallar i regionen ska ha utrusning i framtiden, berättar Kristian Nervik Nilsen.

Denna onsdag deltar barn och unga från Lilla Sätraskolan och Rapatac. En av ledarna från Lilla Sätra är Jonas och han beskriver aktiviteten såhär;
Hockey för alla innehåller så mycket skratt och glädje. Det är roligt för barnen, jag ser glädjen. Det är hela tiden ett leende och eleverna ser verkligen ser fram mot just den här timmen på onsdagarna. Men positivt är även samspelet, när barnen byter om så hjälper de varandra. De lär sig samarbeta också och lär sig att bry sig om varandra. Så barnen får ut mycket av aktiviteten, det tror jag, säger Jonas som är ledare från Lilla Sätraskolan.