Lagseger mot HV71
Publicerad: 2021-12-03
SDHL
Sjunde raka segern bärgades när vi vände underläge 0-2 till seger 4-2 - Mäkinen stor hjälte med 93,75 i räddningsprocent.

Vi fick en tuff start i dagens match nere i Jönköping och detta då hemmalaget efter fyra minuters spel tog ledningen med 1-0. Perioden var annars en jämn historia där vi hade våra möjligheter att kvittera men lyckades inte få någon utdelning och vi var i underläge efter första tjugo.

När vi sedan hade passerat halva matchen kom även 2-0 målet för hemmalaget och läget såg ännu tuffare ut.

Kort därefter skulle sedan situationen vara helt annorlunda för bara minuten efter 2-0 målet reducerade vi till 2-1 genom Mrazova och bara 37 sekunder senare var det även kvitterat till 2-2 när Krizova fri med målvakten blev målskytt.

Vi såg sedan ut att gå till periodpaus i likaläge men med 59 sekunder kvar att spela kom även 2-3 målet. Mrazova vann tekningen framåt, spelade fram Stalder som i sin tur pricksköt sitt sjuttonde mål för säsongen och vi var i ledning efter 40 minuters spel.

I den tredje perioden inledde hemmalaget en kvitteringsjakt men istället för ett 3-3 mål kunde sedan Gebhard med fyra minuter kvar att spela skjuta sitt tionde mål för säsongen till 2-4 vilket också blev slutresultatet.

Imorgon fortsätter vi vår resa neråt i landet när vi gästar Göteborg för möte mot Göteborg HC med nedsläpp 16.00.

Matchfakta

HV 71 - Brynäs 2-4 (1-0, 1-3, 0-1)

Första perioden: 1-0 (04.03) Kajsa Armborg (Danielle Stone, Ebba Berglund).

Andra perioden: 2-0 (31.11) Hanna Olsson (utan assist). 2-1 (32.52) Katerina Mrazova (Lara Stalder). 2-2 (33.26) Denisa Krizova (utan assist). 2-3 (39.01) Lara Stalder (Katerina Mrazova).

Tredje perioden: 2-4 (56.00) Jaycee Gebhard (Emma Murén).

Skott: 32-24