• Huvudsponsorer

Kan Brynäs fortsätta övertyga?

18 oktober 2017 10:14
Herr

Rögle gästar med självförtroendet i topp efter seger mot tabellettan.


Efter en mycket fin insats och tre poäng borta mot Skellefteå i lördags är det dags att spela två raka hemmamatcher. Den första spelas imorgon torsdag då Rögle BK kommer på besök. Den andra på lördag mot nykomlingarna Mora IK. Två lag av en helt annan dignitet än Skellefteå och sex poäng borde vara rätt säkra för Brynäs. Eller?

Nja, så enkelt är det inte att vinna matcher i SHL. Det fick tabellettan Färjestad erfara i tisdagens möte mot Rögle. Det blev noll poäng nere i Ängelholm för värmlänningarna efter en 5-2 förlust.

-Det visar sig i den här matchen där vi som låg sist slog serieledarna att allt kan hända, sade Ludvig Rensfeldt efter den matchen.

Det går förstås även att ta Brynäs seger uppe i Skellefteå som bevis för samma sak. Storförlust med 8-2 i Gavlerinken på torsdagen och sedan seger 2-1 på bortais ett par dagar senare. Så det känns inte fel att plocka fram den gamla devisen om att inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.

Tittar vi på vad som hände under fjolåret mot Rögle så kan vi konstatera att skåningarna var lite av ett drömlag att möta. Fyra matcher gav tolv poäng för Brynäs. Första mötet spelades för nästan exakt ett år sedan i Gavlerinken. Det var den artonde oktober och Daniel Paille blev tvåmålsskytt i en 4-3 vinst. Övriga mål gjorde Nick Johnson och Tomas Zaborsky.

Daniel Paille grattas av Oskar Lindblom efter ett mål mot Rögle.

Den andra matchen spelades i Ängelholm i slutet av november och Brynäs vann igen. Denna gång med 4-2 och målskyttar var Pathrik Westerholm, Nick Johnson, Simon Bertilsson och Jacob Blomqvist. Även match nummer tre spelades i Skåne. Det var strax före nyår och Brynäs vann 3-1. Kevin Clark, Oskar Lindblom och Jonathan Granström gjorde målen.

Linus Ölund jublar med Marc Zanetti efter 1-0 målet mot Rögle i februari.

Linus Ölund gjorde två mål när Brynäs vann med 4-1 i det sista mötet mellan lagen under fjolårssäsongen. Oskar Lindblom och Kevin Clark svarade för de två övriga målen.

-Det är kul att veta att vi vann alla matcherna mot dem ifjol. Men det är inget vi lägger någon vikt vid nu. Det är helt enkelt en ny match som vi ska vinna. För att vi ska klara av det så måste vi fortsätta att jobba på samma sätt som mot Skellefteå senast. Hur Rögle kommer att spela bryr vi inte oss så mycket om. Det är vår insats som gäller, säger lagkapten Jacob Blomqvist.

Lagkaptenen pekar på några viktiga punkter.

-Vi ska se till att ge dem dåliga isytor. Tappar vi pucken ska vi ta den åter igen direkt. Energin måste vara hög och fokuset på spelet ska vara max under hela matchen.

På frågan om det är någon större skillnad på hur träningarna genomförs nu under ledning av Tommy Sjödin blir svaret:

-Nej, det tycker jag inte. Det är mycket som man känner igen. Men det finns alltid detaljer som man kan förändra och jobba lite mer med. Och det gör vi.

Christopher Liljewall känner Rögle väl och han såg också delar av deras match mot Färjestad.

-Det gäller att vi inte hamnar i utvisningsbåset. Rögle är ett riktigt bra lag i power play. Så inga onödiga utvisningar. Det fick också Färjestad lära sig, säger Liljewall.