Uppdatering kring ledarstaber i juniororganisationen
Publicerad: 2020-08-03
Junior
Brynäs IF förändrar i ledarstaberna inom juniororganisationen.

Förra säsongen leddes Brynäs IF:s J20-lag av Mats Bäcklin och J18-laget av Jonas Söderström. De har nu lämnat föreningen och Brynäs IF tackar dem båda för deras tid i klubben.

Säsongen 2020/21 kommer i stället huvudansvaret att innehas av Ove Molin respektive Tommy Sjödin där Molin kommer att leda J20-laget och Sjödin J18.

Kontraktet med Sjödin är skrivet säsongen ut. För Molins del så fortsätter han på det kontrakt han skrev med klubben när han återvände till Brynäs inför fjolårssäsongen, som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Molins roll var då tänkt att vara spelarutvecklare, men som en följd av situationen som uppstått på grund av covid-19 har resurser behövt omfördelats inom föreningen.

— Vi är väldigt tacksamma för att Tommy kommer in och hjälper oss i det här läget och för att Ove har accepterat en rollförändring. I utgångsläget så gäller det här upplägget säsongen ut så får vi se hur det blir efter det, säger klubbdirektör Michael Campese.

Junioransvarig Tomas Thelin känner stor tilltro till den stab som kommer att ansvara för att forma Morgondagens Brynäsare kommande säsong.

— Det är två herrar med otrolig erfarenhet från absoluta toppnivå både som spelare och som ledare. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med dem för att fortsätta ta fram duktiga Brynäskillar till vårt SHL-lag. Dessutom har vi kvar David Åkerblom som ansvarig för U16-gruppen och jag känner mig väldigt trygg i den stab vi har satt ihop.

Ledarstaberna kring juniorlagen i Brynäs IF säsongen 2020/21:

J20:

Huvudtränare: Ove Molin.

Assisterande tränare: Magnus Eriksson.

J18:

Huvudtränare: Tommy Sjödin.

Assisterande tränare: Christoffer Eriksson.

U16:

Huvudtränare: David Åkerblom.

Kommunikatör Martin Löf Nyqvist