Helgens andra seger - efter 3-1 vinsten mot SDE
Publicerad: 2020-01-05
Brynäs vann borta mot SDE med 3-1.

Både Brynäs och SDE kom från varsin seger under gårdagen - och under söndagseftermiddagen skulle de mötas i Enebybergs Ishall och kriga om ytterligare 3 poäng.

I den första perioden kom vardera lagen ut med bra fart och mycket vilja.

8.18 drabbades både Brynäs och SDE av en varsin utvisning efter lite gruff - och spel fyra mot fyra väntade.

Då gjorde Brynäs matchens första mål när Denisa Krizova sköt in 1-0. Hon var assisterad av Michela Cava och Johanna Olofsson.

Perioden var mycket jämn och skottstatistiken slutade på 8-9 inför första pausvilan.

I den andra perioden dröjde det ända till 12.21 före domarn höjde armen. Då väntade ett powerplay för Brynäs - men ingen utdelning.

Istället kvitterade SDE till 1-1 i slutminuterna av perioden - och lagen stod i ett lika-läge inför den tredje och sista akten.

2.24 spelat av den tredje perioden så sköt Cava in 2-1 till Brynäs. Assisterad av Krizova.

Tio minuter in i perioden så fick Lara Stalder med sig pucken i boxplay - och hamnade i ett två-mot-ett-läge tillsammans med Evelina Raselli.

Stalder valde att skjuta själv och stängde matchen när hon utökade vår ledning.

Brynäs vann matchen med 3-1.

SDE-Brynäs 1-3 (0–1, 1-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (8.49) Denisa Krizova (Michela Cava, Johanna Olofsson)

Andra perioden: 1-1 (17.21) Leanne Ganney, spel fyra mot fem

Tredje perioden: 1-2 (2.24) Michela Cava (Denisa Krizova), 1-3 (10.04) Lara Stalder, spel fyra mot fem

Skott: 8-9, 6-18, 3-16. Totalt: 17-43.