Fullsatt Monitor fick jubla när Molin avgjorde på straffar
Publicerad: 2019-10-26
Brynäs vann hemma mot Leksand efter straffar med 3-2.

Den första perioden i det stekheta derbyt skulle till att bli mycket jämn när Brynäs tog emot Leksand på hemmais.

Brynäs var det spelförande laget - men Leksand gjorde mål efter 4.49 spelat och hemmalaget fick börja jaga en kvittering.

Den kvitteringen kom efter 12.16 när Emil Forslund under sitt första byte åkte in och satte pucken i nätet.

Och inför pausvila stod det ännu 1-1 på tavlan.

3.10 av den andra perioden tog Leksand ledningen med 2-1.

Brynäs fick åter igen jaga - och hemmalaget hade inga som helst problem med att få skott mål.

13.40 så drabbades Leksand av en utvisning - och under denna drog de även på sig ett matchstraff.

Och det var just i spel fem mot fyra som Brynäs kvitterade till 2-2 via Jacob Blomqvist. Han var assisterad av Anton Rödin och Victor Söderström.

Den tredje perioden blev mållös och matchen togs till förlängning.

Ingen utdelning kom där heller och matchens skulle avgöras på straffar.

Då var det Emil Molin som klev in och avgjorde inför fullsatt arena - och Brynäs vann matchen med 3-2.

Brynäs–Leksand 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (4.49) Spencer Abbott (Marek Hrivik, Lucas Nordsäter), 1-1 (12.16) Emil Forslund (Anton Rödin, Josef Ingman).

Andra perioden: 1-2 (3.10) Daniel Olsson-Trkulja (Mattias Karlsson, Marek Hrivik), 2-2 (18.50) Jacob Blomqvist (Anton Rödin, Victor Söderström) spel fem mot fyra.