Stalder tremålsskytt när Brynäs besegrade Göteborg
Publicerad: 2019-10-20
Brynäs vann borta mot Göteborg med 5-3. En målrik första period satte sina spår för matchen - och Stalder gjorde hattrick för tredje gången den här säsongen.

Både Göteborg och Brynäs kom från förlust efter gårdagens matcher - och rejält revanchsugna.

Redan efter 2.17 spelat så gjorde Brynäs matchens första mål via Lara Stalder - och en utökning kom sånär minuten senare när Maja Nylén-Persson sköt in 2-0.

Göteborg reducerade till 1-2 efter 6.01.

Då svarade Brynäs och Denisa Krizova med ett skott rakt upp i krysset och utökade till 3-1.

Och 8.32 spelat så utökade Brynäs ledningen ytterligare till 4-1 via Stalder som därmed blev tvåmålsskytt.

10.04 reducerade Göteborg till 2-4 - och på tio minuter hade det blivit hela sex mål i matchen.

I den andra perioden var det ett böljande spel mellan de två lagen och det var först efter 7.57 som matchens nästa mål kom.

I spel fem mot fyra utökade Brynäs ledningen till 5-2 när Stalder gjorde hattrick för tredje gången den här säsongen.

Göteborg reducerade efter 9.21 - och inför pausvila stod det 3-5 på tavlan.

Den tredje perioden blev mållös och Brynäs vann matchen med 5-3.

Göteborg-Brynäs 3-5 (2-4, 1-1, 0-0)

Första perioden: 0-1 (2.17) Lara Stalder (Denisa Krizova), 0-2 (3.27) Maja Nylén-Persson (Michela Cava, Erika Grahm), 1-2 (6.01) Jennifer Carlsson (Hanna Thuvik), 1-3 (6.54) Denisa Krizova, 1-4 (8.32) Lara Stalder (Denisa Krizova, Katerina Mrazova), 2-4 (10.04) Matilda Rantanen (Hanna Thuvik)

Andra perioden: 2-5 (7.57) Lara Stalder (Katerina Mrazova, Denisa Krizova) spel fem mot fyra, 3-5 (9.21) Jennifer Carlsson (Margot Möllersten)