Morgondagens Brynäsare – en talangfabrik som fortsätter leverera
Publicerad: 2018-03-16
Brynäs
Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. I dagsläget finns hela 46 stycken aktiva hockeyspelare i SHL, Hockeyallsvenskan och i NHL. Det alla har gemensamt är att de växt fram ur Morgondagens Brynäsare.

Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till herrlagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av Brynäs IF identitet.

Morgondagens Brynäsare är föreningens ungdoms- och juniorverksamhet men också Brynäs IF:s framtid och själ. Den egna talangfabriken som fostrar fram unga spelare till herrlagsspelare och blivande kulturbärare i föreningen har blivit en viktig del av klubbens identitet. De unga spelarna sätter också sin prägel på föreningen. Brynäs idag är därför tradition och stolthet blandat med en stark utmanaranda och vinnarinstinkt.

I Morgondagens Brynäsare ingår de tre juniorlagen (Brynäs U16, Brynäs J18 och Brynäs J20) satsningen på hockeygymnasiet tillsammans med framför allt Borgarskolan i Gävle. En av framgångsfaktorerna i satsningen Morgondagens Brynäsare har varit föreningens helhetstänk, att se till att de olika delarna hänger ihop på ett bra och väl fungerande sätt för de ungdomar som finns i verksamheten. I Brynäs juniorverksamhet ska individerna utvecklas både som spelare och som människor. Förutom den rena hockeyutbildningen är det därför viktigt att jobba med att skapa trygghet, gemenskap och trivsel så att ungdomarna har en bra miljö omkring sig, på och vid sidan av isen.

År 2000 kom idén om att Brynäs IF skulle göra en medveten och långsiktig satsning på juniorerna inom föreningen. Det var där och då som Morgondagens Brynäsare föddes och målet var att juniorverksamheten skulle bli en av landets bästa. Idag hela 18 år senare har verksamheten Morgondagens Brynäsare blommat ut och är en av landets mest framstående talangutvecklingsprogram för hockeyspelare.

Satsningen har sedan starten varit framgångsrik och i dagsläget finns hela 46 stycken aktiva spelare i SHL, Hockeyallsvenskan och i NHL. Det alla har gemensamt är att de växt fram ur Morgondagens Brynäsare.

Tomas Thelin är utvecklingsansvarig och ansvarar för hela juniorelitverksamheten samt hockeygymnasiet. Thelin förklarar vad som gör morgondagens Brynäsare så framgångsrik:

-Jag påstår att det är helheten, att vi har allting samlat här på Gavlehov. Vi präglas av vårt herrlag och under åren har vi fått in rätt karaktärer med spelare som har en otroligt skön och härlig attityd. Och sen har vi heltidsanställda tränare på alla lag som är duktiga ledare och instruktörer. Vi har tillsammans skapat bra förutsättningar för att utveckla bra hockeyspelare här uppe på Gavlerinken. Dessutom har vi ett bra samarbete med gymnasieskolorna där våra hockeyspelare studerar. Vi har en mycket bra kontakt och hjälp av skolan. Lärare som förstår att man som elev sätter idrotten som nummer ett men har som mål att klara av en gymnasial utbildning. Vi har lärare som verkligen pushar, stöttar och hjälper ungdomarna, berättar Tomas Thelin utvecklingsansvarig Brynäs IF.

Vill du stödja Morgondagens Brynäsare?

Både företag och privatpersoner är välkomna att genom ett medlemskap vara en del av Morgondagens Brynäsare och direkt stödja verksamheten.

Som privatperson är du medlem i stöd-klubben morgondagens Brynäsare för 500 kr per år. Du får ett medlemsbevis hemskickat och kan följa föreningens arbete med talangutveckling genom rapporteringar på hemsidan brynas.se

Klicka här för att bli medlem >>>

Du som företagare kan stödja Morgondagens Brynäsare genom ett företagsmedlemskap för 5 000 kr eller ett större medlemskap före företag för 25 000 kr. Kontakta Brynäs IF marknad så berättar vi mer om de olika medlemskapen.

Klicka här för att ta kontakt med våra säljare>>>

Är du hockeyspelare och nyfiken på Brynäs IF verksamhet och hockeygymnasium? Kontakta Tomas Thelin för mer information >>>

{!A}

Brynäs IFs spelare Linus Ölund och Marcus Westfält är två av alla 46 spelare som idag är aktiva hockeyspelare i SHL, NHL eller Hockeyallsvenskan och har ett ursprung i Morgondagens Brynäsare.

Kommunikationschef Elin Lith